Birçok kişinin eğlencesi… Bowling nasıl oynanır? Bowling oyun kuralları nelerdir?

Birçok kişinin eğlencesi… Bowling nasıl oynanır? Bowling oyun kuralları nelerdir?
GİRİŞ

Günümüzde eğlenmek isteyen birçok kişinin tercihi olan bowling, özellikle arkadaş grupları arasında giderek popülerleşiyor. Peki, bowling nasıl oynanır? Bowling kuralları neler?

Alternatif bir eğlence arayışında olanların ilk tercih ettiği aktiviteler arasında bowling ilk sırada yer alıyor. Özellikle bowling oynarken yaşanan eğlenceli anlar birçok arkadaş grubunun bu aktiviteden vazgeçememesini sağlıyor.

Sanıldığının aksine oldukça basit bir oyun olan bowling, son derece keyifli bir oyun olmasıyla 7’den 70’e birçok kişi tarafından sevilerek oynanıyor. Basit oyun kurallarını öğrenerek eğlenceli bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

bowling-2.jpg

BOWLİNG NASIL OYNANIR, BOWLİNG KOLAY MI?

Sanıldığının aksine bowling kolay bir oyundu. Kuralları bilmek ve basit birkaç adımı öğrenmek kolayca bu oyunda başarılı olmanızı sağlayacaktır. Tek veya grup halinde oynanabilir. Oyunda temel amaç bowling toplarını kullanarak tüm lobutların devrilmesidir.

Katılan kişi sayısına göre puanlara göre kazanan belli olur. Bireysel ya da grup olarak puanlama yapılır. Otomatik bir sistem kullanıldığı için puan ekranından kolayca kazanan oyuncuları görmek mümkündür.

bowling-1.jpg

BOWLİNG OYUN KURALLARI NELER?

Kolay bir oyun mantığına sahip olan bowlingde de bazı kurallar bulunuyor. Oyuna katılan herkesin bu kuralları kabul etmesi gerekiyor. Bowlingde en önemli unsur topu tutuş ve atıştır. Bowling topu oyun kurallarına göre üzerinde yer alan deliklere parmaklar yerleştirilir.

Özel ağırlıktaki labutların dizilmesiyle oyun sistemi atışların artından otomatik olarak başlar. İlk oyuncu atışını yaparak tüm lobutları devirmeye çalışır. Eğer atışı yapan kişi tüm labutları devirmeyi başaramazsa ikinci bir hal elde eder. İlkinde tüm labutlar devrilmişse ikinci bir hak verilmez. Düşürdüğü labuta göre kişi puan kazanır. Tüm setler sonunda en yüksek puanı alan oyuncu kazanır.

KAYNAK: UŞAK HABER