Dünya’nın En Çok Kazanan Sporcusu Kim?

Dünya’nın En Çok Kazanan Sporcusu Kim?
GİRİŞ

En çok kazanan sporcular Forbes tarafından yapılan araştırma sonrasında 2023 yılı için yeniden belirlendi.

İlk üç sırada futbolcular yer alırken, kısa süre önce kariyerine son veren Roger Federer listede kendine ilk 10 içinde yer bulmayı başardı.

ABD merkezli faaliyet gösteren dünyanın en ünlü ekonomi dergilerinden Forbes tarafından bu yıla ilişkin yeni bir sıralama yapıldı. Son olarak Suudi Arabistan’ın Al – Nassr takımına transfer olan Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo dünyanın en çok kazanan sporcusu oldu. Listede ilk sırada yer alan Ronaldo’yu ikinci sırada ise Messi takip ediyor.

Dünyanın En Zengin Sporcusu Kim?

Dünyanın en zengin sporcusu her ne kadar yıllara göre sporcuların kazançları değişse de tüm zamanlara bakıldığında sıralama değişiyor. Ünlü ‘’sportica.com’’ tarafından yapılan sıralamada ise tarihte en çok kazanan ve serveti ile dikkat çeken sporcular arasında NBA’ın efsaneleşen isimlerinden Michael Jordan 3,3 milyar dolarlık serveti ile ilk sırada yer almaktadır. Tiger Woods ise 2.5 milyar dolar serveti ile en zengin sporcular arasında yer almaktadır. Ünlü bir diğer golfçü olan Arnold Palmer ise 1.7 milyar dolar serveti ile üçüncü sırada yer almaktadır.

Bu sıralamaya göre 2023 yılında en çok kazanan sporcu olmasına karşın, 1.58 milyar dolar serveti ile tarihin en çok kazanan sporcuları arasında da 4’üncü sırada yer almaktadır. Farklı kaynaklara göre bu rakamlar farklılık gösterebilmektedir.

Tarihin En Çok Kazanan Sporcuları Kimlerdir?

Tarihin en çok kazanan sporcuları arasında Micheal Jordan ilk sırada yer almaktadır. Forbes tarafından 2023 yılının en çok kazanan sporcuları arasında ilk sırada 136 milyon dolar ile Cristiano Ronaldo ilk sırada yer alırken, Messi ise 130 milyon dolar ile ikinc, Mbappe ise 120 milyon dolar ile üçüncü sırada yer aldı.

Tarihin en zengin ve dünyanın en çok kazanan sporcusu olarak kayıtlara geçen sporcular ise kısaca şöyle:

  • Michael Jordan (Basketbol) – 3.3 Milyar Dolar
  • Tiger Woods (Golf) – 2.5 Milyar Dolar
  • Arnold Palmer (Golf) – 1.7 Milyar Dolar
  • Jack Nivklaus (Golf) – 1.63 Milyar Dolar
  • Cristiano Ronaldo (Futbol) – 1.58 Milyar Dolar
  • LeBron James (Basketbol) – 1.53 Milyon Dolar

KAYNAK: UŞAK HABER