Dünya’nın En Zengin Futbol Kulübü Hangisi?

Dünya’nın En Zengin Futbol Kulübü Hangisi?
GİRİŞ

En zengin futbol kulüpleri sıralamasını yapan ünlü Forbes dergisi tarafından birçok kulübe yer verilmiştir.

Dünya genelinde en zengin futbol kulüplerini listeleyen Forbes dergisine göre İspanyol devi Real Madrid listenin ilk sırasında yer almaktadır. Listenin ilk 10 sırasında 6 İngiliz kulübü, iki İspanyol takımı ve bir Fransız, bir de Alman futbol kulüpleri yer almaktadır.

Dünyanın en zengin futbol kulübü ise 6.07 milyar dolar ile Real Madrid olmuştur. Real Madrid’in hemen ardından İngiliz futbol kulübü devi Manchester United takımı ise 6 milyar dolar ile ikinci sırada yer almıştır. Dünyanın en zengin futbol kulüpleri sıralamasında İngiliz ve İspanyol kulüplerin ağırlığı ise dikkat çekmektedir.

futbol-topu-1.jpg

Türkiye’ni En Zengin Futbol Kulübü Hangisi?

Türkiye’nin en zengin futbol kulübü sıralamasında üç büyükler olarak da anılan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ilk sıralarda yer almaktadır. Her dönem bu takımlar arasında maddi anlamda da sıralama farkları görülmektedir. TFF Süper Lig ekiplerinin 2021 – 2022 sezonu piyasa değerlerini açıklamıştı.

3.97 milyon euro ile Fenerbahçe Süper Lig’in en değerli futbol kulübü olarak ilk sırada yer alıyor. Beşiktaş ise 3.48 milyon ile ikinci sırada yer alırken, Galatasaray ise 3.39 milyon euro ile üçüncü sırada yer aldı.

futbol-topu-2.jpg

İngiltere’nin En Zengin Futbol Kulübü Hangisi?

İngiltere’nin en zengin kulübü Forbes dergisinin verilerine göre Manchester United 6 milyar dolar değeri ile ilk sırada yer almaktadır. Dünya genelinde ise Manchester United, 6.07 milyar dolar değere sahip olan Real Madrid’in hemen arında yer almaktadır. Dünyanın en zengin kulüpleri arasında İngiliz devlerinin ağırlığı ise dikkat çekmektedir. Birçok başarılı İngiliz kulübü listede önemli bir yer almaktadır.

Forbes dergisi tarafından yayımlanan güncel listeye göre 2023 yılında değerleri ölçülen ve bu değerler arasında ilk sırada ye alan kulüp Kırmızı Şeytanlar lakabı ile bilinen Manchester United 6 milyar dolar ile ilk sırada, Liverpool ise 5.29 milyar dolar ile ikinci sırada yer aldı. Dünyanın en zengin futbol kulübü sıralamasında dünyada ise Liverpool 4’üncü sırada yer almaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER