Evde Yürüyüş Yapmak Kaç Kalori Yakar?

Evde Yürüyüş Yapmak Kaç Kalori Yakar?
GİRİŞ

Evde yürüyüş kaç kalori yakar ya da evde yürüyüş zayıflatır mı gibi sorulara verilebilecek kesin bir rakam yoktur.

Ancak ortalama olarak bakıldığında yakılan kalori miktarı ne kadar süre ile ve ne kadar tempolu olduğunda bağlı olarak söylenebilir. Dolayısıyla evde yürüyüş kaç kalori sorusunun cevabı kişinin günlük rutini dahilindedir.

Yanı sıra zeminin durumu, kişinin kilosu ve diğer faktörler de ele alındıklarında; sadece ev içindeki hareket ile yakılan kalori ortalama olarak 500’e tekabül eder. Çünkü basit ev işleri veya günlük rutinler ile ev içerisinde atılabilecek maksimum adım sayısı 10 bini geçmez.

Eş zamanlı olarak; bazı kişilerin ev içerisinde daha az hareket ettikleri de gözlemlenebilir. Bu gibi durumlarda ne yazık ki sürekliliği olmayan küçük adım sayılarının kalori yakması mümkün değildir.

Günde 30 Dakika Yürüyüş Kaç Kalori Yakar?

30 dakika yürüyüş kalori hesabıyla yaklaşık 200 kaloriye denk gelir. Ancak bu 30 dakika içerisinde, kişinin nerede ve hangi tempoyla yürüdüğü de önemlidir. Arttırılabilir bir hız ve eğimli bir zeminde bahsi geçen 200 kaloriden çok daha fazlasının yakılması mümkün olabilir. Öte yandan eğer kişi, günlük hayatında da aktifse ve çok fazla kilolu değilse 200 kalorinin altında bir efor da kaydedilmiş olabilir. Evde yürüyüş kaç kalori sorusu dahilinde bu sorunun cevabı da değişkenlik gösterir.

1 Saat Yürüyüş Kaç kalori Yakar?

1 saatlik yürüyüşte harcanan kalori tahmin edildiği gibi basit bir hesapla ilerlemez. Yani 30 dakikalık bir yürüyüş 200 kalori ise 1 saatte 400 kalori yakılmaz. Çünkü bünye harcanan süre dahilinde değil, sarf edilen efor dahilinde kalori yakar. Bu durumda 1 saat için verilebilecek rakamlar şu şekildedir:

  • Ortalama bir hız ve eğimde, 300 ile 400 kalori arasında
  • Yüksek bir hız ve eğimde ise 350 ile 450 kalori arasında

10.000 Adım Kaç Kalori Yakar?

10 bin adım kalori hesabı ile net şekilde belirlenebilir fakat yine de diğer faktörlerin önemi yadsınamaz. Bu faktörlerde yine eğim, tempo ve kişinin mevcut kilosudur. Kişilere tavsiye edilen günlük temponun en sağlıklı biçimidir. 10 bin adımlık evde yürüyüş kaç kalori sorusu ise ortalama olarak 500 kalori şeklinde tanımlanır.

KAYNAK: UŞAK HABER