Fitness Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Fitness Ayakkabısı Nasıl Olmalı?
GİRİŞ

Fitness ayakkabısı seçimi önemlidir. Spora uygun ayakkabılar tercih edilmelidir. Kişinin rahat hissedeceği ayakkabılar giyilmelidir.

Fitness ayakkabısı için önemli özellikler:

  • Fitness ayakkabısı kişinin ayağına tam olarak oturmalıdır.
  • Ayakkabı kişinin ayağını sıkmamalıdır. Rahat edebileceği düzeye sahip olmalıdır.
  • Hava alabilen özelliğe sahip olmalıdır.
  • Spora karşı dayanıklı özelliğe sahip olan ayakkabılar tercih edilmelidir.
  • Kişiyi spor yaparken sakatlanma gibi durumları önleyecek ayakkabılar tercih edilmelidir. Ayakkabının tabanları kaymamalıdır.
  • Seçilen ayakkabının ısısı hava şartlarına uygun olmalıdır. Yaz aylarında terleme yapmamalıdır.
  • Fitness ayakkabısı kişiye büyük gelmemelidir. Kişinin rahat hareket etmesi için ayakkabının tam oturması önemlidir.
  • Dayanıklı olmalıdır. Spor yaparken birçok egzersiz yapılır. Bu durum nedeniyle ayakkabının dayanıklı olması önemlidir.

Fitness Ayakkabısı Nedir?

Fitness ayakkabıları salon ayakkabısı olarak da bilinir. Fitness ayakkabısı günlük ve rahat ayakkabılardan oluşur. Rahat oldukları için spora uygundur. Fitness ayakkabıların diğer ayakkabılardan ayrılan farkı spor için tasarlanmış ayakkabılar olmasıdır. Kişilerin vücut geliştirme ve egzersiz için rahat ayakkabıları giymesi sporu daha iyi yapmalarına olanak sağlar. Spor yaparken spora uygun olmayan ekipmanların kullanılması kişiyi rahatsız eder. Fitness ayakkabısı kişiyi spor yaparken rahat ettirecek düzeyde oluşturulmuştur. Her yapılan spora uygun olan fitness ayakkabıları kişiyi rahat ettirir. Egzersiz yaparken spora uygun ayakkabılar tercih edilmelidir. Ayakkabılar ayakta yer alan Eklem ve sistemleri etkiler. Bu durum doğrultusunda fitness ayakkabıları spor için doğru tercih olacaktır.

Fitness Ayakkabısının Tabanı Neden Önemlidir?

Fitnesi ayakkabı tabanı kişinin iskelet sistemini etkiler. Fitness ayakkabısının tabanı rahat olmalıdır. Ayakkabının tabanı yükü eşit şekilde almalı ve dağıtmalıdır. Yükü eşit şekilde taşıması spor yaparken oldukça önemlidir. Rahat bir tabana sahip ayakkabı ile egzersiz daha kolay yapılır. Tabanı ayakları iyi bir şekilde ele almalıdır. Ayağa tam olarak oturmalıdır. Fitness ayakkabısının topuk kısmı sert olmamalıdır. Yumuşak topuk kısmı ile ayaklar daha rahat hareket eder. Spor ayakkabısının tabanı kaymamalıdır. Kaygan tabanlı ayakkabılar ile sakatlanma gibi durumlar yaşanabilir. Egzersiz yaparken yük kaldırma gibi durumlar önemli olduğu için ayakkabı tabanı da önemini korur. Kaymaz tabanlı ayakkabılar spor için daha güvenilirdir.

Fitness Ayakkabısı Ne Kadar Süreyle Kullanılmalıdır?

Fitness ayakkabısının kullanım süresi önemlidir. Spor ayakkabıları genelde kişiler tarafından değiştirilmez ve uzun süre kullanılır. Spor ayakkabısının değiştirilmemesi ve uzun süre kullanılması sağlık sorununa neden olur. Spor için iki ayakkabıya sahip olmanız gereklidir. Bir gün bir spor ayakkabısını kullanırken ertesi gün diğer spor ayakkabınızı kullanmalısınız. Spor ayakkabısını sürekli kullanmamalısınız. Fitness ayakkabısı için önemli olan nokta ayakkabının dinlendirilmesi ve havalandırılmasıdır.

KAYNAK: UŞAK HABER