Iğdır FK, Uşakspor’u rahat geçti! Ligde peş peşe 10. yenilgi…

Iğdır FK, Uşakspor’u rahat geçti! Ligde peş peşe 10. yenilgi…
GİRİŞ

Ligde oynadığı maçlarda sadece 1 galibiyet ve 1 beraberlik alan Uşakspor Iğdır’dan da eli boş döndü. Iğdır FK, Uşakspor’a şans tanımadı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta 15. hafta maçında Iğdır FK, evinde Uşakspor’u 2-0 yendi. Iğdır FK, bu galibiyetle puanını 27’ye yükseltti. Uşakspor ise 4 puanda kalarak düşme tehlikesini artırdı.

Iğdır Şehir Stadyumu’nda oynanan maçta Iğdır FK, maçın başından itibaren baskılı oynadı. 20. dakikada Mert Örnek, ceza sahası dışından attığı şık golle takımını 1-0 öne geçirdi. Iğdır FK, ilk yarının son dakikalarında farkı ikiye çıkardı. Halil İbrahim Sönmez, sağ kanattan gelen ortaya kafayla vurdu ve skoru 2-0 yaptı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İKİNCİ YARIDA DİRENÇ YOK

İkinci yarıda Uşakspor, beraberlik için baskı kurmaya çalıştı. Ancak Iğdır FK, savunmada iyi kapanarak rakibine pozisyon vermedi. Iğdır FK, kontrataklarla da tehlikeli oldu. Uşakspor, maç boyunca kaleyi bulan tek şutunu çekemedi. Iğdır FK, maçı 2-0 kazanarak 3 puanın sahibi oldu.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

Iğdır FK, evinde oynadığı son 5 maçın 4’ünü kazandı. Uşakspor, deplasmanda oynadığı son 7 maçın 5'ini kaybetti. Iğdır FK’nın gollerini Mert Örnek ve Halil İbrahim Sönmez attı. Iğdır FK bu galibiyeti ile puanını 29’a yükseltti ve ligde 3. Sıraya yerleşti. Uşakspor’un puanı ise 4 puanda kaldı. Uşakspor bu puanla sonunculuğunu sürdürdü.

Uşakspor lifin 16. haftasında 3 Aralık 2023 Pazar günü saat 14.00’te Somaspor’u ağırlayacak. Somaspor 20 puanla ligin 7.si konumunda çok önemli bir rakip. Uşakspor evinde oynayacağı bu maçı kazanarak kötü gidişata dur demek istiyor. Somaspor ise üst sıralara tırmanmak için mücadelesini ortaya koyacak.

KAYNAK: UŞAK HABER