NBA Tarihinin En Başarılı Basketbolcusu Kim?

NBA Tarihinin En Başarılı Basketbolcusu Kim?
GİRİŞ

En iyi NBA oyuncuları arasında birçok önemli isim yer almaktadır. Bu isimlerin her biri elde ettikleri şampiyonluk başarılarının yanı sıra aynı zamanda bireysel başarıları ile de dünya genelinde en başarılı isimler olarak anılmaktadır.

1996 yılında NBA’in kuruluşunun 50’inci yılı etkinlikleri içinde lig tarihinde yer etmiş ve NBA tarihinin en iyi 50 oyuncusu açıklanmıştır. NBA tarihinin en başarılı basketbolcusu olarak çeşitli görüşler bulunuyor. Listelerde Kareem Abdul – Jabbar, Magic Johnson, Michael Jordan ve LeBron Hames ilk akla gelen isimler arasında yer almaktadır.

NBA Tarihinin En Skorer Oyuncusu Kim?

NBA tarihinin en iyi oyuncusu unvanın elde etmeyi hak eden birçok skorer oyuncu bulunuyor. Takım başarılarının yanı sıra bireysel başarıları ve aldıkları sayılar ile en iyiler arasında kendilerine yer bulmuşlardır.

NBA tarihinde en skorer oyuncu sıralamasında 38,387 sayı ile Kareem Abdul – Jabbar zirvede yer alıyordu. LeBron James ise 38,390 sayıya ulaşarak NBA tarihinde NBA efsaneleri arasında yerini aldı. Elde ettiği bu başarı ile NBA tarihinin en başarılı basketbolcusu unvanına da sahip olmayı başaran LeBron James, kariyeri boyunca birçok farklı ödülün de sahibi olmuştur.

NBA Tarihinin En Çok Şampiyon Olan Oyuncusu Kim?

En çok şampiyon olan basketbolcu unvanı ile hala listelerin ilk sıralarında yer aşan Bill Russell, NBA tarihinde en çok şampiyonluk yaşayan isim olmayı başarmıştır. 1950’li yılların sonundan 1970'li yıllara kadar şampiyonluklara ambargo koyan Boston Celtics’e liderlik eden ve savunmadaki başarısı ile dikkat çeken Bill Russell, 11 kupa ile en çok NBA şampiyonluğu yaşayan isim olmuştur.

NBA Tarihinin En İyi Takımı Hangisi?

NBA tarihinin en iyi takımı olarak Boston Celtics ve Los Angeles Lakers ilk sırada yer almaktadır. Sahip oldukları şampiyonluk sayıları ile tüm zamanların en iyi NBA takımları arasında yer almayı başarmışlarıdır.

17 şampiyonluk ile Boston Celtics takımı NBA’in kurulduğu ilk günden beri önemli başarılar elde etmiştir. Los Angeles Lakers takımı ile NBA tarihinin en başarılı basketbolcusu olarak isimlere de bu iki takım ev sahipliği yapmıştır.

KAYNAK: UŞAK HABER