Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'a milyonlarca euro kazandıracak! Şampiyonlar Ligi finalinin getirisi herkesi şaşırttı!

Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'a milyonlarca euro kazandıracak! Şampiyonlar Ligi finalinin getirisi herkesi şaşırttı!
GİRİŞ

Günümüzde adeta bir endüstriye dönüşen spor turnuvaları ülke ekonomilerine katkı sağlıyor. İstanbul’da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali ise milyonlarca euro kazandıracak! İşte detaylar…

Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'a milyonlarca euro kazandıracak! Şampiyonlar Ligi finalinin getirisi herkesi şaşırttı! - Ülkelerin özellikle uluslararası büyük spor organizasyonlarını ülkelerinde ağırlamak için birbirleri ile yarışları her zaman dikkat çekiyor. Kendine özgü bir ekonomisi olan ve günümüzde bir endüstri olarak görülen bu organizasyonlar arasında UEFA Şampiyonlar Ligi ise üst sıralarda yer alıyor.

Haziran ayında İstanbul’da yapılacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye’ye ve İstanbul’a ekonomik getirisi ise resmen dudak uçuklattı. Spor ekonomistlerinin tahminlerine göre getirisi milyonlarca euroyu buluyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNİN İSTANBUL’A GETİRİ NE KADAR?

UEFA Şampiyonlar Ligi finali bu yıl İstanbul’da yapılacak. Emlakkulisi’nde yer alan değerlendirmelerine göre Spor Eknomisti Tuğrul Akşar, finalin İstanbul’a getirisinin yaklaşık 60 bin taraftar oalcağını ve bunun da 150 milyon euro gibi bir ekonomik katkısı olacağı aktarılıyor.

Yaklaşık 3.1 milyar TL gibi bir getirinin 4 günde 120 milyon euro ve 60 bin taraftarın da günde 30 milyon euro harcayacağı tahmin ediliyor. Uçak biletlerinden ise 7 – 8 milyon euroluk bir getiri elde edilebileceği aktarıldı. Final için yurt dışından gelen taraftarların İstanbul’da yapacakları alışverişlerde ise 20 milyon euro kadarını esnafa bırakabileceği ifade ediliyor.

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ NE ZAMAN?

10 Haziran 2023 tarihinde İstanbul’da yapılması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi finali 76 bin 100 koltuk kapasitesine sahip Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. 2,5 milyar euro bütçeye sahip dev bir organizasyon olan Şampiyonlar Ligi kapsamında yayın ve bilet gelirleri doğrudan UEFA’ya kalıyor. Final oynana illere ise UEFA destek veriyor.

KAYNAK: UŞAK HABER