Uşak’ın cevval karatecileri şampiyonadan madalyalarla döndü

Uşak’ın cevval karatecileri şampiyonadan madalyalarla döndü
GİRİŞ

Uşak Karate Özlem Spor Kulübü’nün sporcuları katıldıkları Ümit Genç U21 Türkiye Şampiyonası’ndan madalyalar ile döndü.

Türkiye’de son dönemlerde daha çok ilgi görmeye başlamış olan karate sporu alanında gerçekleştirilen müsabakaların sayısı da artmaya başladı. Bu müsabakaların sonuncusu 1 – 6 Kasım tarihleri arasında Balıkesir’de yapıldı. Ümit Genç U21 Türkiye Şampiyonası adıyla gerçekleştirilen müsabakada şehrimizi temsil eden Uşak Karate Özlem Spor Kulübü, müsabakanın en çok konuşulan sporcularıyla, müsabakadan eli boş dönmedi.

Bugüne dek elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılar ile Türkiye’nin en başarılı spor kulüplerinden biri arasına adını yazdırmış olan Uşak Karate Özlem Spor Kulübü, düzenlenen Ümit Genç U21 Türkiye Şampiyonası’ndan 5 ayrı madalya ile döndü. Kulübe bağlı olan sporcuların elde ettiği başarılar dikkat çekerken; Ümit Genç U21 Türkiye Şampiyonası’nın en çok konuşulan isimleri kentimizin cevval sporcuları oldu.

ÜMİT GENÇ U21 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA UŞAK KONUŞULDU

Uşak Karate Özlem Spor Kulübü’nün sporcularının şehrimizi temsil ettiği Ümit Genç U21 Türkiye Şampiyonası’nda Uşaklı sporcular olan Muhammet Emir Altın, Süleyman Aydemir ve Eşem Sude Tural altın madalya kazanıp Türkiye Şampiyonu olurken; yine şehrimizin sporcularından Zehra Açıkgöz Türkiye ikincisi, Sude Kaçar ise Türkiye üçüncüsü oldu. Katıldığı Ümit Genç U21 Türkiye Şampiyonası’nın ardından Sude Kaçar ve Süleyman Aydemir’in Avrupa Şampiyonası ve Balkan Şampiyonası milli takım kadrosuna seçildiği öğrenilirken; Zehra Açıkgöz, Eşem Sude Tural ve Sude Naz Doğan’ın ise Balkan Şampiyonası’nda milli takım için mücadele edeceği öğrenildi.

UŞAK’IN BAŞARILI SPORCULARI 4 KATEGORİDE, 5 MADALYA KAZANDI

Öte yandan Ümit Genç U-21 Türkiye Karate Şampiyonası ‘Genç Erkek – 76 KG’ kategorisinde Türkiye şampiyonu Süleyman Aydemir olurken; ‘Genç Kız – 59 KG’ kategorisinde Türkiye Şampiyonu Eşem Sude Tural, ‘Ümit Erkek – 70 KG’ kategorisinde Türkiye Şampiyonu Muhammet Emir Altın oldu. ‘Ümit Kız – 61 KG’ kategorisinde Türkiye ikincisi Zehra Açıkgöz olurken; ‘Ümit Kız – 61 KG’ kategorisinde Türkiye üçüncüsü Sude Kaçar olarak belirlendi. Uşak’ın başarılı sporcuları madalyalarla şehre dönüş yaptı.

KAYNAK: UŞAK HABER