Uşakspor, PFDK’nın gözünden kaçamadı! Kulüp ve idareciye ceza yolda

Uşakspor, PFDK’nın gözünden kaçamadı! Kulüp ve idareciye ceza yolda
GİRİŞ

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Uşakspor, son zamanlarda PFDK ile başı dertte olan bir kulüp haline geldi. Yeni ceza yolda.

Kulüp, son iki haftada PFDK tarafından iki kez para cezasına çarptırıldı. Birincisi 14.000 TL, ikincisi ise 75.000 TL olan cezaların ardından Uşakspor için yeni bir ceza daha kapıda.

Bu sefer hem kulüp hem de bir yönetici ceza alacak. İşte Uşakspor’un PFDK’ya sevkinin gerekçeleri.

UŞAKSPOR, KASTAMONUSPOR MAÇI NEDENİYLE PFDK’YA SEVK EDİLDİ!

TFF Hukuk Müşavirliği, bu hafta PFDK’ya sevk edilen kulüp, teknik direktör, futbolcu ve idarecileri açıkladı. Bu açıklamaya göre, Uşakspor, hafta sonu oynadığı Kastamonuspor maçıyla ilgili olarak PFDK’ya sevk edildi. Sevk gerekçesi ise “talimatlara aykırı hareket” olarak belirtildi. TFF Hukuk Müşavirliği’nin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü’nün 19.11.2023 tarihinde oynanan UŞAK SPOR A.Ş.-GMG KASTAMONUSPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup karşılaşmasında ‘talimata aykırı hareketi’ nedeni ile Futbol Disiplin Talimatı’nın 46 nolu maddesi ve Yayın Talimatı’ndaki 13/3 ve 13/4 maddeleri gereğinde PFDK’ya sevk edilmesine, UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü’nün yöneticisi Recep Yazıcı’nın bahsi geçen karşılaşmada ‘talimata aykırı hareketi’ nedeni ile Futbol Disiplin Talimatı’nın aynı maddesiyle Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi gereğince tedbir olmadan PFDK’ya gönderilmesi kararı alınmıştır”

UŞAKSPOR VE RECEP YAZICI’YA NE KADAR CEZA VERİLECEK?

Uşakspor’un PFDK’ya sevkiyle ilgili olarak Futbol Disiplin Talimatı ve Yayın Talimatı’nın hangi maddelerinin ihlal edildiği açıklandı. Buna göre, Uşakspor’un yayın haklarını ihlal ettiği ve akredite olmayan bir idareciyi sahaya soktuğu anlaşılıyor. Ayrıca, Uşakspor idarecisi Recep Yazıcı’nın da talimatlara uymadığı belirtildi. PFDK, hem Uşakspor’u hem de Recep Yazıcı’yı bu nedenlerle cezalandıracak.

KAYNAK: UŞAK HABER