Uşakspor yenilgiye ve cezaya doymuyor! Takım yine PFDK'ya sevk edildi…

Uşakspor yenilgiye ve cezaya doymuyor! Takım yine PFDK'ya sevk edildi…
GİRİŞ

Uşaklı vatandaşlar her hafta iki haberi almaya alıştı. İlki Uşakspor’un yenilgisi ikincisi takımın PFDK’ya sevk edilmesi. Sahada hiçbir varlık gösteremeyen Uşakspor yine ceza yiyecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği tarafından bu hafta disipline sevk edilen takımlar açıklandı. TFF bu hafta yine Uşakspor’u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na gönderdi. Uşakspor’a ne kadar ceza kesileceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Uşakspor, TFF 2. Lig’de yaşadığı başarısızlıkların yanı sıra, son haftalarda disiplin kuruluna sevk edilmeleri ile de dikkat çekiyor. TFF Hukuk Müşavirliği, bu hafta oynanan maçlarda kuralları ihlal eden kulüp ve kişileri açıkladı. Uşakspor, dördüncü kez PFDK’ya gönderildi. İşte tüm detaylar.

UŞAKSPOR’UN TALİMATLARA AYKIRI HAREKETİ

Uşakspor, hafta sonu deplasmanda Iğdırspor ile karşılaştı. Peş peşe mağlubiyetler alan takım bu maçta talimatlara aykırı hareket ettiği gerekçesi ile PFDK’ya sevk edildi. Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliğince yapılmış olan açıklamada;

"Uşakspor A.Ş. Kulübü'nün Alagöz Holding Iğdır Futbol Kulübü-Uşakspor A.Ş. müsabakasındaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeni ile PFDK'ya sevk edilmesine karar verilmiştir. Futbol Disiplin Talimatı'nın 46 nolu maddesi ile Sağlık Ekiplerinin Yapılanmaları ve İşleyişleri Talimatı'nın 5/d maddesi gereğince 26 Kasım 2023 tarihinde oynanmış olan TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında PFDK'ya sevkine karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

UŞAKSPOR’UN CEZASI NE OLACAK?

PFDK, bu hafta yapacağı toplantıda Uşakspor’un disiplin sevk edilmesi ile alakalı konuyu tartışacak. Uşakspor’un sevk gerekçesine bakıldığı zaman, takımın ağır bir ceza ile karşı karşıya kalması beklenmiyor. Büyük ihtimalle ihtar cezası alması beklenen Uşakspor ile alakalı son karar, 30 Kasım Perşembe günü netleşecek. Haftalardır Uşakspor için hiçbir şey yolunda gitmiyor.