Uşakspor yönetimi iddiaları cevapladı! Uşakspor kapanacak mı, son durum ne?

Uşakspor yönetimi iddiaları cevapladı! Uşakspor kapanacak mı, son durum ne?
GİRİŞ

Uşakspor yönetimi, sosyal medyada takım hakkında çıkan yanlış ve eksik bilgileri düzeltmek ve şehrin iş dünyası, kamuoyu ve taraftarlarına çağrıda bulunmak için bir basın açıklaması yayınladı.

Ligin dibinden kurtulamayan ve oynadığı 11 maçta 1 galibiyet ve 1 beraberlik olarak sadece 4 puan alan Uşakspor da işler istendiği gibi gitmiyor. Son olarak kamuoyunda takımın kapatılacağı ile alakalı çıkan iddiaların ardından Uşakspor yönetimi bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Açıklamada, takımın transferleri, altyapısı, tesisleri, mali durumu ve gelecek planları hakkında bilgi verildi ve tüm Uşaklılardan destek talep edildi. Sosyal medyada çıkan iddiaların da yanıtlandığı açıklamanın dikkat çekici noktaları şöyle:

UŞAKSPOR, 60’TAN FAZLA OYUNCU TRANSFER ETTİ

Uşakspor yönetimi, takımın durumu ve şehrin desteği hakkında açıklama yaptı. Yönetim, göreve geldiği günden bu yana Uşakspor’u sıfırdan kurduğunu, milli forma giymiş, Süper Lig tecrübesi olanların da olduğu 60’tan fazla oyuncu transfer ettiğini, 5 ayrı teknik heyet ile çalıştığını belirtti. Ayrıca, genç futbolcuları, evvela Uşak ve bölge insanı olmak üzere yetiştirip Türk futboluna kazandırmayı ve futbolda yetiştirici bir ekolü, sürdürülebilir başarıyı benimsemeyi amaçladığını ifade etti. Yönetim, geçen sezon kadrosunda olan 3 genç futbolcunun bu sezon Süper Lig’de forma giydiğini, 15 yıl sonra ilk defa altyapıdan yetişen Uşaklı İbrahim’in Hatayspor’a transfer olduğunu da hatırlattı.

Açıklamada yönetim, takımın sportif başarılarına da değindi. Uşakspor’un, Türkiye Kupası’nda ileri turlara kalarak, şehre ve kulübe prestij kazandırdığını, birçok önemli galibiyet ve sonuç aldığını, iyi oynadığı maçlarda şanssız mağlubiyetler yaşadığını vurguladı.

UŞAKSPOR, ŞEHRİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR

Yapılan açıklamada yönetim, takımın şehrin desteğini beklediğini de dile getirdi. Uşakspor’un, hiçbir Uşaklı iş insanı veya yatırımcının talip olmadığı bir dönemde devralındığını, şehirde yatırımı, ticareti, menfaati, bağlantısı olmayan sponsorlar bulunduğunu, şehrin iş dünyası / kamuoyunun desteği olmaksızın ayakta tutulduğundan bahsedildi. Yönetim, şehrin taraftarlarını, esnafını, gurbetçilerini, kombine ve bilet alımı konusunda destek olmaya, takımı motive etmeye çağırdı. Yönetim, ayrıca, devre arasında gerekli takviyelerin yapılacağını, Uşakspor’un orta ve uzun vadede layık olduğu yerlerde olması için çalışılacağını da ifade etti.

UŞAKSPOR İÇİN ŞİMDİ TAM ZAMANI

Uşakspor yönetiminin yapmış olduğu açıklamalar şu temennilerle son buluyor:

Uşak halkından, iş adamlarımızdan, kamu ve yerel yöneticilerimizden, taraftarlarımızdan tek isteğimiz, Uşak'a ve Uşak halkına ait olan takımımızı gönülden sahiplenmeleri ve desteklemeleridir. Bu destek çeşitli şekillerde olabilir, illaki maddi değil, ayni ya da fikri her türlü katkı olabilir.

Kulüp yetkililerimiz, maddi, ayni veya fikri destek sağlamak isteyen kişi ve kurumlarla görüşmek için 7/24 hazırdır. Kulübümüze bir telefon veya e-posta gelmesi halinde, somut bir katkıda bulunmak isteyen herkese derhal ulaşacağız. Ayrıca, taraftarlarımızın sosyal medya üzerinden görüşlerini ifade etmeleri halinde derhal bir komisyon kurarak katılımcı bir anlayışla kulübe destek olmak isteyenlere kucak açacağız.

Uşakspor'un Uşaklı bir başkan ve yönetim kadrosuna sahip olması için samimi çağrıda bulunuyoruz. İş insanları ve Uşakspor gönüllüleri kulübümüze katılabilir ve sağlayabilecekleri maddi, manevi ve fikri desteği belirleyerek yönetimine katkıda bulunabilirler. Bu destek forma kol, göğüs, sırt, isim hakkı, şort, saha, sosyal medya, ulaşım gibi sponsorlukları içerebileceği gibi her türlü sponsorluk veya maddi olmayan fikri desteği de içerebilir. Uşak'ta işine gönül vermiş bir iş insanı, şehrin dinamikleri doğrultusunda kulübümüze önemli katkılarda bulunmak isterse, bu konuda her zaman iletişime açık olduğumuzu belirtiriz.

KAYNAK: UŞAK HABER