Uşakspor'da işler yolunda gitmiyor! Takım PFDK'ya sevk edildi

Uşakspor'da işler yolunda gitmiyor! Takım PFDK'ya sevk edildi
GİRİŞ

Uşakspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynadığı Fethiyespor maçı nedeniyle TFF tarafından PFDK’ya gönderildi. Uşakspor’a ne ceza verileceği merak ediliyor.

Ligde istediğini elde edemeyen ve haftalardır galibiyet yüzü görmeyen Uşakspor’un tek derdi bu değil. Takım Fethiyespor maçında yaşanan olaylar nedeni ile TFF tarafından PFDK’ya sevk edildi ve bir ceza almayla karşı karşıya.

Hem iç sorunlar hem ligde düşme potasında olma durumu takımı yıpratmış durumda. Bir de Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu kararları herkesin moralini bozuyor. Takım bu moral bozuklukları ile hafta sonu deplasmanda mücadele edecek. İşte Uşakspor ile alakalı son gelişmeler.

‘TALİMATLARA AYKIRI HAREKET’ KARARI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Uşakspor’un 5 Kasım 2023 tarihinde evinde Fethiyespor ile yaptığı maçta “talimatlara aykırı hareket” ettiği gerekçesiyle Uşakspor’u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk ettiğini duyurdu. TFF’nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü’nün 05 Kasım 2023’te oynadığı UŞAK SPOR A.Ş.-FETHİYESPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup karşılaşmasında “talimatlara aykırı hareket” etmesi sebebi ile Futbol Disiplin Talimatı’nın 46 nolu maddesi ve 2023-2024 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü’nün 9/7 maddesi gereğinde PFDK’ya sevk edilmesine karar verildiği ifade edildi.

Uşakspor’un PFDK’ya sevk edilmesi, Uşakspor taraftarlarını endişelendirdi. Uşakspor’a ne ceza verileceği, PFDK’nın yapacağı ilk toplantıda belli olacak. PFDK, Uşakspor’a para cezası verebileceği gibi, cezaya gerek olmadığına da karar verebilir.

UŞAKSPOR’UN MORAL GALİBİYETİNE İHTİYACI VAR

Son olarak 5 Kasım 2023’te kendi evinde Fethiyespor’u ağırlayan Uşakspor yediği 2 golle sahadan yeni bir şekilde ayrılmıştı. Bu yenilgi ile bu sene ligde oynamış olduğu 11 maçta sadece 1 beraberlik ve 1 galibiyet alarak 4 puan toplayan Uşakspor ligin dibine demir attı ve hafta sonu oynanacak maç ile taraftarını sevindirmek istiyor.

Uşakspor, 12 Kasım 2023 tarihinde saat 14.00’te deplasmanda İnegölspor ile karşı karşıya gelecek. Ligde 19. sırada olan Uşakspor 10. sırada olan İnegölspor’u yenerek moral bulmak ve çıkış yakalamak istiyor. Bu galibiyete hem takımın hem de taraftarın çok ihtiyacı var.

KAYNAK: UŞAK HABER