2024 Mercedes AMG GT tanıtıldı: Mercedes AMG GT özellikleri adeta büyülüyor!

2024 Mercedes AMG GT tanıtıldı: Mercedes AMG GT özellikleri adeta büyülüyor!
GİRİŞ

Otomobil dünyasının uzun süredir beklediği Mercedes’in sevilen AMG GT modeli nihayet tanıtıldı. Her detayı ile öne çıkan 2024 Mercedes AMG GT özellikleri ve fiyatı dikkat çekiyor.

Dünyanın önde gelen Alman otomobil markalarından Mercedes, AMG GT modelini resmen tanıttı. Hem iç tasarımı hem de dış tasarımında birçok göz alıcı detaya sahip olan model, 2024 yılına damgasını vuracak otomobiller arasında şimdiden yerini almış durumda.

Tasarımının yanı sıra teknik detaylarıyla da ön plana çıkan Mercedes AMG GT, iki versiyona sahip olacak. Şirketin sadece konfora odaklanmadığını gösteren model, hem içinde hem de dışında birçok yeniliğe sahip. Çift turbo motor bulunan model, şirketin bir süredir tercih ettiği yeni tasarım anlayışını da göstermeye devam ediyor. Aracın fiyatına ilişkin henüz resmi bir açıklama ise bulunmuyor. Ancak tasarımı ve performans özellikleri büyük beğeni topladı.

mercedes-amg-gt-2.jpg

MERCEDES AMG GT TASARIMI ADETA BÜYÜLEDİ!

Önceki versiyonlarından oldukça farklı görünen Mercedes AMG GT, göz yoran detaylarından kurtulmuş gibi görünüyor. Önde geniş bir ızgara dikkat çekerken, kaputun üzerinde de agresif çizgiler öne çıkıyor. 3 noktalı aydınlatma sistemi ve karartılmış farlar üzerinde dikkat çekiyor.

Arkada ise aktif ve kavisli bir spoiler yer alıyor. Egzoz arasındaki geniş bir difüzör ve dış görünüşü değiştirmeyi sağlayan 5 adet tasarım paketi de göz önünde bulunuyor. Oldukça hafif ve sağlam gövdenin yanı sıra aerodinamik yapı ve Airpanel adlı aktif bir hava kontrol sistemi de aracın performansını artırıyor. İçerde ise 2 + 2 koltuk dizilimine sahip araç, arkada hem opsiyonel hem de katlanabilir koltuklara sahip.

mercedes-amg-gt-3.jpg

MERCEDES AMG GT TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Speedshift MCT 9G şanzımanıyla gelen Mercedes AMG GT, güçlü bir performans seçeneği sunuyor. İki versiyonun motor güçleri de dikkat çekiyor. AMG GT 63 4.0 litre çift turbolu V( - 577 hp ve yaklaşık 800 nm tork sunuyor. AMG GT 55 ise 4.0 litre çift turbolu V8 – 469 hp ve yaklaşık 700 nm tork sunuyor.

KAYNAK: UŞAK HABER