Açılmayan flash (USB) bellek sorunu nasıl çözülür?

Açılmayan flash (USB) bellek sorunu nasıl çözülür?
GİRİŞ

Çok amaçlı ve farklı cihazlarda kullanılan Flash belleklerde karşılaşılan açılmama durumu Flash bellek kullanıcılarını oldukça zora sokmaktadır.

Açılmayan flash (USB) bellek sorunu nasıl çözülür? - Peki, böyle bir durumda Flash belleğiniz açılmıyorsa ne yapılır, sorusunun yanıtını yazımızda bulabilirsiniz.

Daha çok veri saklama ve yedekleme için kullanılan Flash bellekler, cihazlar arasında dosya aktarımı gibi önemli bir görevi de ifa eder. Bellek çubuğu, Flash bellek ve USB bellek olarak adlandırılır.

Bilgisayar, TV, tablet ve farklı cihazlara bağlayarak her türlü veri alışverişi sağlanan bu cihazlar, farklı şekil ve kapasitededirler. Dolayısıyla kullanım alanları da oldukça fazladır.

Flash bellekler, hem kişisel veri, fotoğraf ve videoları hem de iş ile ilgili dosya veri gibi önemli bilgileri saklama ve aktarma amacıyla kullanılır.

İnsan hayatını kolaylaştıran ve insanların oldukça işine yarayan bu cihazlar zaman zaman açılmama gibi sorunları da beraberinde getirmektedir. Acil ya da önemli bilgilere ulaşmak istediğinizde açılmayan Flash bellekler için yapılması gerekenler nelerdir? Herkesin sahip olması gereken önemli bilgiler işinizi kolaylaştıracaktır.

flash-usb-bellek.jpg

Açılmayan Flash Bellekler İçin Çözüm Yolları

Açılamayan Flash bellekler için çözüm yollarını şöyle maddeleyebiliriz.

İşletim sisteminde anlık bir arızadan kaynaklı Flash belleği taktığınız cihaz okumuyor olabilir. Bu nedenle USB taktığınız cihazı kapatıp yeniden açın.

USB girişi bozulma ihtimaline karşı başka bir USB portunu takarak deneyin.

Bilgisayar USB cihazını gördüğü halde okumuyorsa bundan sonra yapacak bir şey yok gibidir. Yapmanız gereken format atarak Flash belleği yeniden kullanmaya başlamak yerinde bir karar olacaktır.

pexels-anete-lusina-4792750.jpg

Flash Belleklerin Açılmama Sebebi Ne Olabilir?

Öncelikle açılmayan Flash belleklerin açılmama nedenleri iyi bilinirse bir nebzede olsa sorunun çözümüne daha kolay ulaşılabilir. Peki nedir bu nedenler?

  • Hatalı üretim olabilir.
  • Sistem kontrolü hata verebilir.
  • USB girişi bozuk olabilir.
  • Flash belleğe virüs bulaşmış olabilir.
  • Flash bellek kırılmış, ıslanmış veya herhangi bir hasar almış olabilir.

Bütün bu yolları denediniz ve Flash belleğinizi açamadıysanız profesyonel yardım almanız USB’nizi kurtarma adına mantıklı bir karar olacaktır.

Veri kurtarma hizmeti veren bir kuruma başvurarak açılmayan Flash bellek verilerinizi kurtarabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER