Akıllı telefonlarda çağrı kısıtlama nasıl yapılır? En pratik yöntem…

Akıllı telefonlarda çağrı kısıtlama nasıl yapılır? En pratik yöntem…
GİRİŞ

Akıllı telefonunuzu aramalara kapatmak aslında oldukça basit bir işlem. Haberimizde, tüm operatörler için telefonunuzu aramalara nasıl kapatacağınızı adım adım anlatacağız.

Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Ancak bazen yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Bu durumda telefonumuzun çalmamasını ve size kimsenin ulaşmamasını istiyor olabilirsiniz.

Bu durumda ne yapmalıyız? Cevabı çok basit: Telefonumuzu aramalara kapatmalıyız yani çağrı kısıtlama ayarını aktif hale getirmeliyiz. Peki çağrı kısıtlama nedir ve bu işlemi nasıl yapacağız? Adım adım anlatalım…

akilli-telefonlarda-cagri-kisitlama-nasil-yapilir-1.jpg

ÇAĞRI KISITLAMA NEDİR?

Akıllı telefonlarda çağrı kısıtlama adı verilen bir özellik bulunuyor. Bu özellik sayesinde telefonumuz açık olsa bile aramaları engelleyebiliyoruz. Böylece arayan kişiye ulaşılamadı mesajı gidiyor. Bu özellik gelen ve giden aramaların tümünü kısıtlamak için geçerlidir.

Bunun yanında internet bağlantımız kesilmiyor. Bu özellik genellikle telefonların ara menülerinde yer alıyor. Eski telefonlarda bulunmayabilir. O zaman operatörlerin web sitelerindeki kodları kullanabiliriz. Şimdi arama kısıtlama yani diğer bir ismi ile çağrı kısıtlama işleminin nasıl yapılacağına bakalım.

akilli-telefonlarda-cagri-kisitlama-nasil-yapilir-2.jpg

TELEFONU ARAMALARA KAPATMA ADIMLARI

Telefonumuzu aramalara kapatmak için şu adımları izlememiz gerekiyor:

  • Ayarlar menüsünü açıyoruz.
  • Kablosuz Bağlantı ve Ağlar sekmesine giriyoruz.
  • Alt kısımda Arama Ayarları seçeneğini buluyoruz.
  • Diğer seçeneğine tıklıyoruz.
  • Çağrı Kısıtlama, Arama Kısıtlama veya Arama Engelleme gibi isimlerle karşılaşıyoruz. Bu bölüm telefona göre farklılık gösterebilir.
  • Daha sonra açılan penceredeki menüden tüm gelen aramalar seçeneğini aktif hale getiriyoruz.
  • Bize çağrı engelleme şifresi soruluyor. Eğer bu şifreyi daha önce değiştirmediyseniz şifreniz 1111, 0000 veya 1234 olabilir. Yanlış şifre uyarısı alırsak müşteri hizmetlerini arayabiliriz.
  • Şifreyi doğru girince telefonumuz aramalara kapanıyor.
  • Özelliği kapatmak yani yeniden çağrı almak için aynı adımları tekrarlıyoruz.

KAYNAK: UŞAK HABER