Akıllı televizyon alırken bir daha düşünün! Android ve Smart TV arasındaki bu farklar bilinmiyor

Akıllı televizyon alırken bir daha düşünün! Android ve Smart TV arasındaki bu farklar bilinmiyor
GİRİŞ

Gelişen teknoloji sayesinde artık televizyonlarda da akıllı hale geldi. Yeni bir akıllı televizyon almak isteyenler ise birçok seçenek arasında kararsız kalıyor. Peki, Android ve Smart TV arasındaki farklar neler?

Dünyada yaşanan teknolojik ilerlemeler hayatın birçok alanını etkilemeye devam ediyor. Özellikle son dönemde akıllı cihazlar öne çıkıyor. Televizyonların da artık akıllı pek çok özellik sunması yeni bir televizyon almak isteyenlerin kafasında zaman zaman soru işaretlerine neden oluyor.

Yüksek görüntü kalitesi ve fonksiyonel pek çok özelliği ile dikkat çeken Android ve Smart TV’ler ise en çok öne çıkan cihazlar arasında yer alıyor. Söz konusu iki ürün arasındaki farklar ise bilinmiyor.

ANDROİD VE SMART TV ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Android TV, günümüzde mobil cihazlarda da sık rastladığımız Android işletim sistemine sahip televizyonları tanımlamak için kullanılıyor. Smart TV ile Android TV arasında ise temelde bir fark bulunmaz. Burada dikkat edilmesi gereken temel unsur hangi çevrimiçi özellik sunan televizyon olursa olsun hepsi Smart TV kategorisinde yer alacak.

Android dışında WebOS, TizenOS, Vewd sistemleri de bu kapsama girmektedir. İnternet üzerinden de içerik desteği sağlayan televizyon Smart TV olarak tanımlanır. Ancak Android işletim sistemine sahip Smart TV’ler çok daha avantajlı olarak görülmektedir. Bu nedenle aralarında sanki bir fark varmış gibi düşünülebilir.

SMART TV ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Smart TV satın alırken dikkat edilmesi gereken en temel unsur sahip olduğu işletim sistemidir. Android işletim sistemine sahip Smart TV’ler sahip olduğu çok daha zengin uygulama mağazası ve güncelleme avantajları ile fayda sağlar.

Diğer önemli bir konu ise elbette teknik detaylarıdır. Ekran boyutu, ekran çözünürlüğü, bağlantı noktaları ve girişler, Wi – Fi, ses kalitesi gibi temel birçok teknik özellik herhangi bir Smart TV satın alırken dikkat edilmesi gereken başlıca konular arasında yer almaktadır. Smart TV seçenekleriyle son dönemde öne çıkan birçok marka bulunuyor. Markalar arasında fiyat ve performans karşılaştırmasına göre seçimlerinizi yapmanız mümkündür.

KAYNAK: UŞAK HABER