Al Cover nedir, nasıl kullanılır? Al Cover ile nasıl şarkı yapılır?

Al Cover nedir, nasıl kullanılır? Al Cover ile nasıl şarkı yapılır?
GİRİŞ

Son dönemlerde her alanda kendini gösteren yapay zeka uygulamaları, müzik sektöründe de öne çıkmaya başladı. Peki, müzik sektöründe kullanılan ai cover nedir, nasıl kullanılır?

Teknoloji, bankacılık, eğitim, alışveriş ve daha pek çok alanda hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde sıklık ile kullanılmaya başlanılan yapay zeka uygulamaları, son olarak müzik sektöründe de öne çıkmaya başladı. Ülkemizin önemli rap sanatçılarından olan Gazapizm’in konserinde kullandığı yapay zeka uygulamasının ardından arama motorlarında konuya ilişkin sorgulamalar yapılmaya başlandı.

Günümüz gelişen teknolojisi sayesinde hayatımızın her alanına dahil olan yapay zeka ülke yönetimleri tarafından da oldukça önemsenirken bir yenilik de müzik alanında yaşandı. Sektörde aktif olarak kullanılmaya başlanan ai cover arama motorlarına konu oldu. Peki, ai cover nedir ve nasıl kullanılır? Al Cover ile neler yapılabilir? İşte ayrıntılar…

all-cover-nedir-1.jpg

AI COVER NEDİR?

Müzik sektöründe kullanılmaya başlanan ai cover isimli yapay zeka uygulaması, orijinal şarkıları yeniden yorumlayarak farklı tarz ve enstrümantasyonlar ile sunma imkanı sağlayan bir teknoloji olarak öne çıkmaktadır.

all-cover-nedir-3.jpg

AI COVER NASIL YAPILIR?

Yapay zeka uygulaması ai cover, şarkıları analiz eder ve bu sayede de ilgili şarkıya ilişkin yapısal ve ritmik bilgileri aktarır. Şarkının temposu, ritmi, enstrümantasyonu, melodisi ve diğer özellikleri uygulama tarafından incelenir ve şarkı yeni bir formata dönüştürülür. Analiz süreci tamamlandıktan sonra şarkıya yeni enstrümanlar eklenebilir, ritmi değiştirilebilir veya bestesi yeniden düzenlenebilir. Bu sayede şarkının orijinal halinden çok daha farklı bir versiyonu oluşturulmuş olur. Al Cover yapay zeka uygulamasının temel amacı, hafızalara kazınan veya günümüzde milyonlar tarafından dinlenen şarkıların farklı versiyonlarını yaratmaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER