Android cihazlarda root nasıl (atılır) yapılır?

Android cihazlarda root nasıl (atılır) yapılır?
GİRİŞ

Bir Android cihazda kişilerin isteğine göre yer almakta olan Root nedir? Sistem dosyalarının eklenmesine, dosyaların düzenlenmesine ya da silinmesine yardımcı olan Root, kullanımı sayesinde kişilerin pek çok açıdan işlerini kolaylaştırmaktadır.

Android cihazlarda root nasıl (atılır) yapılır? - Aynı zamanda bu tarz sistemlerde değişiklik yapılmasına ve root erişimi gerçekleştirmekte olan uygulamaların kullanılmasına da olanak tanır.

Android mobil işletim sistemini çalıştırmakta olan akıllı telefonlar tabletler ve de diğer cihazlar kullanıcılarına çeşitli Android alt sistemlerinde ayrıcalıklı denetime izin verme süreci olarak ifade edilir. Tüm Android kullanıcıları tarafından kullanılmakta ola Root sistemi cihazlar için kullanılmayan ayrıcalıklı olan emir ve komutların çalıştırılmasını sağlamaktadır.

Root Nasıl Atılır?

Android telefon ya da tablete atılması son derece basit olan Android cihazda Root nasıl yapılır? Kişilerin tablet ya da telefonun ayarlar menüsüne giriş yapılmalıdır. Ayarlar menüsünün alt kısmında yer alan cihaz hakkında bölümüne giriş yapılarak yapım numarası yazan yerine üzerine tıklama işlemi yapılmaktadır. İşlem için kaç kez tıklanması gerektiğiyle ilgili olarak Android bir süre sonra uyarı verir.

Cihazın geliştirilmesi adına yapım numarası yazdığı gibi farklı şekilde isimler yazabilir. Cihaz geliştirici seçenekler uygun olması halinde cihazın ayarlar menüsünden cihaz hakkında kısmından geliştirici seçeneklerin aktif olması söz konusudur. Adımların bu şekilde uygulanması ve de kullanıma hazır olması son derece pratik şekilde gerçekleşmektedir.

Root Faydaları

Android telefon ya da tabletin en iyi şekilde görünümünü kontrol etmeyi sağlamaktadır. İşletim sisteminin tüm yönleri kodlama uzmanlığının seviyesi olan tek gerçek sınırlama ile özelleştirilebilir. Pil simgesinin aldığı renkten cihaz ön yüklenirken görünmekte olan çizme animasyonuna kadar her şeyin görsel anlamda değiştirilmesine izin verir.

Çekirdeğin tam kontrolü örneğin CPU ve GPU’nun hız aşırtma ve hız aşımına da izin vermektedir. Üçüncü parti kullanımının otomatikleşmiş sistem düzeyinde çalışmasını sağlar. Root ayarı yapılmış olan tüm uygulama ve programlar yapılır. Cihazın işletim sistemini de hızlandırmaktadır. Root ne işe yarar? Konusunda bu şekilde birçok faydası ve de işlevi olduğunu belirtmek kişilerin kullanımı açısından önemlidir.

KAYNAK: UŞAK HABER