Android Ekran Kilidimi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

Android Ekran Kilidimi Unuttum, Ne Yapmalıyım?
GİRİŞ

Dünya genelinde birçok akıllı telefon ve elektronik cihaz tarafından tercih edilen işletim sistemlerinden biri Android’dir.

Android işletim sistemine sahip cihazların başında ilk akla gelen Samsung olsa da birçok farklı marka bu işletim sistemini kullanıyor.

Üçüncü kişilerin cihazdaki dosyalar, fotoğraflar ve mesajlar gibi kişisel bilgilere ulaşmasını engellemek için çeşitli güvenlik araçları bulunuyor. Bunların başında gelen kilit ekranı özelliği desen ya da pin belirlenerek kullanılabiliyor. Ayrıca parmak izi ve yüz tanıma gibi çeşitli biometrik şifreleme yöntemleri de tercih edilebilir.

Android Device Manager ile Ekran Kilidi Kaldırma

Android işletim sistemine sahip cihazlarında kilit ekranı şifresini unutan kişiler bazı yöntemler ile bu kilitleri kaldırabilmektedir. Android Device Manager ise en etkili yöntemlerden biridir. Mevcut kullanılabilir bir Google hesabı varsa bu hizmete erişim sağlanabiliyor.

Başka bir cihazdan Android Device Manager’a erişim sağladıktan sonra açılan sayfada yer alan ‘’Kilitle’’ butonuna tıklayarak şifre sıfırlama yapılması mümkündür. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra kilit ekranı bir şifre kilidi ile değiştirilecektir.

Fabrika Ayarlarına Dönme

Cihazı fabrika ayarlarına döndürmek de en etkili şifre yenileme işlemleri arasında yer almaktadır. Ancak bu yöntem cihazda depolanan tüm verilerin silinmesine de neden olacaktır. Eğer cihazdaki veriler yedeklenmişse rahatlıkla bu işlemi yapabilirsiniz.

Android cihazları fabrika ayarlarına döndürmek için kısaca şu adımları izlemeniz gerekecektir:

  • Ses kısma duşu, home tuşu ve güç tuşlarına basılır.
  • Kurtarma modu ekranı üzerinden ses açma ve kısma tuşları ile menü üzerinden gezinti yapılır.
  • ‘’Wipe data/factory reset’’ seçeneğine geldikten sonra seçmek için güç düğmesine basılır.
  • İşlem onaylandıktan sonra cihaz fabrika ayarlarına dönecektir.

Deseni Unuttum Yöntemi ile Ekran Kilidi Kaldırma

Kilit ekranlarında desen şifreleri kullanan Android kullanıcıları ise ‘’Deseni unuttum’’ özelliği ile şifrelerini yenileyebilirler. 5 kilit açma denemesinden sonran ‘’30 saniye içinde tekrar deneyin’’ uyarısı çıkacaktır. Bu uyarının hemen altında yer alan ‘’Deseni Unuttum’’ seçeneğine tıkladıktan sonra Gmail hesabı ve şifresi girilerek bilgiler onaylandıktan sonra kilit ekranının şifresini sıfırlama adımlarını takip edebilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER