Android ve İphone'da ekran kapanma süresi nasıl değiştirilir?

Android ve İphone'da ekran kapanma süresi nasıl değiştirilir?
GİRİŞ

Akıllı telefon kullanıcılarının sık yaşadığı sorunlardan biri ekranın kısa sürede kapanmasıdır. Peki, ekran kapanma süresi nasıl değiştirilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

Android ve İOS işletim sistemine sahip mobil cihazlarda ekran süreleri batarya ömrünü ve şarj sürelerini etkileyen en temel problemler arasında yer alıyor. Özellikle pil ömrünü korumak için ekran ayarlarının en iyi verimlilik sunacak şekilde ayarlanması gerekiyor.

Akıllı telefonların kullanımının artmasının ardından çok sık şarj sorunu yaşayanlar ekran süreleri ve parlaklığı ayarlarını değiştirerek enerji verimliliğini artırabilmektedir. Sadece bahis birkaç adımı takip ederek akıllı telefonlar için ekran kapanma süreleri ayarlanabilmektedir.

android-ve-iphoneda-ekran-kapanma-suresi-nasil-degistirilir-3.jpg

ANDROİD’DE EKRAN KAPANMA SÜRSİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Türkiye’de en çok tercih edile akıllı telefonların işletim sistemi olan Android cihazlarda ekran kapanma süresi basit birkaç adımda değiştirilebilmektedir. Akıllı telefonlarında pil sürelerini artırmak isteyenler bu adımlar ile daha verimli bir cihaz kullanımı gerçekleştirebilirler.

Pil süresini artırmak için cihazın ekran ayarlarında değişiklik yapılabilir. Bunun için ilk olarak cihazın ‘’Ayarlar’’ menüsüne giriş yapılır. Açılan menüden ‘’Ekran’’ sekmesine tıklanır. Ekran sekmesinde yer alan ‘’Zaman Aşımı’’ kısmına tıklanır. Sayfa üzerinde yer alan 15 saniye ile 10 dakika arasındaki seçeneklerde uygun olan seçilir. Akıllı bekleme özelliğini aktif ederek zaman aşımı sınırlaması da kaldırılabilir.

android-ve-iphoneda-ekran-kapanma-suresi-nasil-degistirilir-2.jpg

İPHONE’DA EKRAN KAPANMA SÜRESİ NASIL AYARLANIR?

Apple’ın İOS işletim sistemine sahip İphone modellerinde de ekran kapanma süresinin manuel olarak ayarlanması mümkündür. İphone kullanıcıları için ekran ayarları Android kullanıcılarından çok daha farklıdır. Bunun için kısaca şu adımlar izlenebilir:

  • Ayarlar menüsüne girilir.
  • ‘’Ekran ve Parlaklık’’ sekmesine tıklanır.
  • ‘’Otomatik Kilit’’ sayfasına girilir.
  • 30 saniye – Asla arasında yer alan seçeneklerden uygun olan seçilir.

Basit birkaç adımda İphone kullanıcılarının da ekran kapanma süresini değiştirmeleri mümkündür. Ekran kapanma süresini ayarlarken güç tasarrufunu da dikkate almanız önerilmektedir. Hali hazırda güç tasarrufu açıksa bu durumda kapanma süresi otomatik olarak ayarlanabilir. Ekran kapanma süresini ayarlamak pil ömrünün uzatılması ve şarjın daha uzun süre gitmesi için önemli bir faktördür.

KAYNAK: UŞAK HABER