Android ve iPhone’da Silinen Numaraları Geri Getirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Android ve iPhone’da Silinen Numaraları Geri Getirme İşlemi Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Akıllı telefonlardan silinen numaraları geri getirmek için birçok farklı yöntem uygulanabilir. Yanlışlıkla silinen numaraları geri getirmenin basit bazı yöntemleri bulunuyor. İşte o yöntemler…

Günümüzde akıllı telefon kullanımı oldukça yaygınlaştı. En çok tercih edilen akıllı telefonlar arasında yer alan Android ve İphone işletim sistemine sahip cihazlarda ise kullanıcılar zaman zaman kaybettikleri numaraların geri getirilemeyeceğini düşünse de bunun için basit bazı yöntemler bulunuyor.

İOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı cihazlarda birçok veride olduğu gibi numaralar da yedeklenmektedir. İCloud veya Google hesabında numaraların yedeklenmesi mümkündür. Bu tür yedekleme seçenekleri sayesinde yanlışlıkla kaybedilen numaraları geri getirmek mümkündür.

ANDROİD’DE SİLİNEN NUMARALAR NASIL GERİ GETİRİLİR?

Akıllı telefon modellerinde en sık tercih edilen işletim sistemlerinden biri Android’dir. Bu işletim sistemini kullanan kişiler ise kaybettikleri numaraları farklı birkaç adımda kolayca geri getirebilmektedir. Google hesabı ve SIM kart olmak üzere iki farklı yöntem ile bu numaralar geri getirilebilir.

Google hesabında numaralar yedeklenmiş ise ilk olarak Google hesabına giriş yapılır. ‘’Kişiler ve Paylaşım’’ sekmesine tıklanır. Kişiler seçeneğini seçtikten sonra çöp kutsu sekmesine tıklanır. Kurtarılmak istenen numaralar buradan seçilir. Android için diğer bir yöntem ise SIM kart yedeklemesidir. Rehbere giriş yatıktan sonra ‘’Kişileri İçe veya Dışa Aktar’’ yazısına tıklanır. İçe Aktar kısmından SIM karta kaydedilen numaralar görülecektir.

İPHONE SİLİNEN NUMARALAR NASIL GERİ GETİRİLİR?

İphone’da ise silinen numaralarını geri getirmek için iCloud’a giriş yapılır. Veriler yedeklendikten sonra İphone sıfırlanır. Kurulumu başlattıktan sonra yedeklemeyi kurtarma seçeneğine tıklanır. Bu adımlar sonrasında numaralar kurtarılır.

iTunes’da kayıtları numaralarını geri getirmek için USB kablosu ile İphone bilgisayara bağlanır. iTunes uygulamasına giriş yapılır. Sağ üst köşede yer alan İphone simgesine tıklanır. İphone’u geri yükle seçeneği ile geri yüklenmesi istenen yedekleme seçilir. Basit birkaç adım sonrasında yedeklenen ve cihazınızdan silmiş olduğunu veriler geri yüklenecektir. Ancak eğer önceden yedekleme işlemi yapılmamışsa bu durumda sildiğiniz numaraları tekrar geri getirmek mümkün olmayacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER