Askercell Nasıl Alınır? Askercell Tarifeleri Ücreti Ne Kadar?

Askercell Nasıl Alınır? Askercell Tarifeleri Ücreti Ne Kadar?
GİRİŞ

Son dönemlerde askerlerin daha rahat aileleri görüşebilmeleri için askerlere özel Askercell hat sahibi olma şansına sahip oluyorlar.

Tuşlu telefonlarda kullanılmak üzere yalnızca kışlada askercell uygulaması içinde hatlarını sivil yaşamda da kullanabilecekler.

2023/02/25/asker.jpg

Askercell Nedir?

Kışlalarda er ver erbaşların telefon konuşabilmesi adına Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ön şart olarak belirtmiş olduğu özellikleri sağlayan Turkcell hizmetlerinden biri de Askercell olmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı sivil hayatta kullanılan GSM hatlarının kışlada kullanmaları mümkün olduğu konusunda açıklamalar yaptı. Askerler kullanmış olduğu GSM hattının bayisine başvuru yaparak ücretsiz bir biçimde hatlarını kısıtlı bir duruma getirebilecekler.

Bu hatları bireysel faturasız hat sahibi olan bütün Turkcell müşterileri alabilirler. Pek çok kişinin merak ettiği konular arasında yer alan Askercell servisi ücretsiz olmaktadır. Ancak bu hat servis aboneliği ücretsiz sesli görüşme, SMS ya da veri kullanım hakkı sağlamamaktadır. Askercell servisi ile isteğe bağlı olarak hatta özel avantajlı ha paketlerinden yararlanmaları mümkün olmaktadır.

2023/03/14/asker.jpg

Askercell Nasıl ve Nereden Alınır?

Askerler birliğinde ya da Turkcell mağazalarında Askercell’li olabilirler. Bunun için Askercell Talep ve Onay Belgesi eksiksiz olarak doldurarak imzalamaları gerekmektedir. Daha sonra konuşmak ve mesajlaşmak istenen 10 tane yurt için mobil, 4 tane sabit ya da yurt dışı hatlar ile olma üzere 14 numara çalışanlar tarafından Askercell’e tanımlanır. Hat kısa bir süre sınra data kullanıma kapanır ve Askercell servisi bundan sonra aktif hale gelir.

Askercell hattın aktif olup olmadığını ilgili hat aranarak öğrenmek mümkün olacaktır. Bu işlemlerden sonra hat TSK’nın kriterlerini otomatik olarak sağlanmış olacaktır. Askercell hat yararlanmak adına Turkcell hattını geçmek isteyenler geçerli kimliklerini kullanarak birliklerinde başvuru yapabilirler.

Müşterileri Askercell Talep ve Onay Belgesi’ni birliklerinde doldurarak taleplerini iletmeleri mümkün olmaktadır. Erbaş ve erlerin kullanımına sunulan Askercell uygulaması askerlik hizmeti öncesinde kullanılan hatların her hangi bir ödeme yapmada kısıtlı hatta çevrilmesi ve terhis sonrasında eski hattın özelliklerine döndürülmesi bakımında düzenlemeler gerçekleştirildi. Bu sayede askerler sivilde kullandıkları hatlarını askerlik hizmeti boyunca kullanma şansına sahip olacaklar.

KAYNAK: UŞAK HABER