Atatürk, Cumhuriyetin 100. yılında yapay zeka ile halkına seslendi

Atatürk, Cumhuriyetin 100. yılında yapay zeka ile halkına seslendi
GİRİŞ

Cumhuriyetin 100. yılını kurucu Mustafa Kemal Atatürk ile kutlamak isteyen Teknosa, başarılı bir projeye imza attı. Teknosa’nın yapay zeka kullanımı, herkesi duygulandırdı.

Atatürk, Cumhuriyetin 100. yılında yapay zeka ile halkına seslendi - Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümünün kutlaması için farklı platformlarda çeşitli programlar düzenlenmeye devam edilirken bir haber de Teknosa’dan geldi. Günümüz teknolojisinin nimetlerinden faydalanarak dikkat çeken bir proje geliştiren Teknosa, Atatürk’ün gerçeğe en yakın sesini oluşturmayı başardı.

Önceki akşam Pera Palace Hotel’de gerçekleştirdiği bir etkinlik kapsamında yeni projesini tanıtan Teknosa, Atatürk detayı ile herkesi duygulandırdı. Teknosa’nın yapay zeka ile geliştirmiş olduğu o proje, sosyal medyanın gündemine oturdu.

GERÇEĞE EN YAKINI

Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları kapsamında ‘İkinci yüzyılda da en büyük armağan: Türkiye Cumhuriyeti’ başlıklı projesi ile gündemde yer bulan Teknosa, önceki akşam Pera Palace Hotel’de projesini tanıttı. Sabancı Holding Dijital Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Max Speur ile Teknosa Genel Müdürü Sitare Sezin, İcra kurulu üyeleri ve çalışanlar bu özel gecede bir araya geldi.

Sunuculuğunu Toprak Sergen’in üstlenmiş olduğu önemli gecede Atatürk’ün başta Nutuk’ta yer alan sözleri olmak üzere yol gösterici nitelikte olan tüm sözleri davetliler ile buluşturuldu. 4129 Grey’in Generative Al yapay zeka teknolojisinin yardımı ile hazırlamış olduğu çalışmada Atatürk’ün ses dalgalarının silüetini oluşturan bir forma dönüştürüldüğü görüldü. Ayrıca edinilen bilgiye göre proje kapsamında sunulan tüm Atatürk sözleri, İngilizce ve Fransızca dillerinde de seslendirilecek.

İLHAM VERİCİ

Yapay zeka ile Atatürk’ün gerçeğe en yakın sesi ile Cumhuriyetin 100’üncü yılında milletine seslenmesini sağlayan Teknosa’nın sürprizi büyük yankı uyandırırken Genel Müdür Sitare Zengin de konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhuriyetin 100’üncü yılında coşku ve heyecan içerisinde olduklarını ifade eden Sezgin, günümüz teknolojisini kullanarak oluşturulan bu projenin son derece ilham verici olduğunu belirtti. Sezgin, sözlerine şu şekilde devam etti: “Teknoloji gelecek nesillere daha yaşanılabilir, sürdürülebilir ve güzel bir gelecek bırakabilmemiz için bizlere sınırsız seçenekler sunuyor. Teknolojinin aynı zamanda da çok daha eşit bir geleceğin şekillenmesinde belirleyici bir rol üstlendiğini biliyoruz.”

KAYNAK: UŞAK HABER