Bakanlıktan telefonunuza mesaj geldiyse dikkat: 20 bin TL ödemeniz gerekebilir!

Bakanlıktan telefonunuza mesaj geldiyse dikkat: 20 bin TL ödemeniz gerekebilir!
GİRİŞ

Bugünlerde yurt dışından telefon alanlara gelen bir mesaj, merak uyandırdı. Bir çalışma içerisinde olduğu öğrenilen bakanlığın IMEI kaydını yaptırmayanlara bu mesajı attığı öğrenildi.

Bakanlıktan telefonunuza mesaj geldiyse dikkat: 20 bin TL ödemeniz gerekebilir! - Yurt dışından telefon almak isteyenlere kötü haber 7 Temmuz 2023 tarihinde gelmişti. Artan vergilerin ardından yurt dışından alınan telefonların kayıt işlemleri bu tarihten önce 6 bin 91 TL iken, bu tarihten sonra 20 bin TL’ye yükseltildi. Artan kayıt ücretini ödemek istemeyenler, düzenleme yürürlüğe girmeden kayıt ücreti parasını yatırsa da pek çok kişinin kaydını henüz tamamlamadığı ortaya çıktı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kayıt altına alınması zorunlu olan yurt dışından gelen telefonlar için ödenen harcın 20 bin TL’ye çıkmasıyla birlikte birçok kişinin para yatırdığı ancak kayıt ettirme işlemini atladığı öğrenildi. Bu nedenle IMEI kaydını yaptırmayanlara gelen bir mesaj, merak uyandırdı. Bakanlığın konuya ilişkin çalışma yaptığı öğrenilirken, bu çalışmanın ayrıntıları da ortaya çıktı.

BTK’DA IMEI KAYIT BİLGİSİ BULUNMAYANLARI İLGİLENDİRİYOR

BTK üzerinden telefonlarının kaydını sorgulattıklarında ‘IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır’ mesajı ile karşılaşan kişilerin nasıl bir yol izleyeceği bir süredir merak ediliyordu. Telefonlarını kaydettirmek için daha önce 6 bin 91 TL ödeyen, ancak bu düzenlemenin ardından eski ücretten ödeme yapıp, yeni ücretin yürürlüğe girdiği tarihe kadar kayıt yaptırmamış olanların yeniden 20 bin TL ödeyerek kayıt yaptıracağı konuşulmaya başlanmıştı. Bu durumun mağduriyet yaratacağı vatandaş cephesinden dillendirilirken, konuya ilişkin bakanlıkta bir çalışma başladığı da Ankara kulislerinde dolanır oldu.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI KONU ÜZERİNE ÇALIŞIYOR

Yurt dışından gelen telefonların yurt içinde kullanılabilmesi için seyahat dönüşünden 120 gün içerisinde kayıt edilmesi gerekiyor. Ücret artmadan önce yatırdıkları tutarların geçerli olmasını isteyen vatandaşlara Hazine Bakanlığı’nın olumsuz dönüş yapmaya başladığı konuşulurken, bakanlığın bir kereye mahsus olabilecek bir düzenleme için çalıştığı da Sabah Gazetesi’nin iddiasıyla ortaya çıktı. Şu an için tek çözüm 6 bin 91 TL’yi vergi dairesi aracılığıyla tahsil edip, 20 bin TL ödeme yaptırdıktan sonra kayıt ettirmek iken, bu konunun önümüzdeki günlerde başka bir şekilde çözülüp çözülmeyeceği ise net olarak bilinmiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER