Bataryası dolu telefonunuz kapanıyorsa dikkatle okuyun: Evde çözümü çok basit!

Bataryası dolu telefonunuz kapanıyorsa dikkatle okuyun: Evde çözümü çok basit!
GİRİŞ

Akıllı telefonların hayatımıza girişiyle birlikte bataryası dolu telefonun kapanması gibi problemler de hayatımıza girdi. İşte bataryası dolu telefon kapanıyor sorununun çözümü…

Bataryası dolu telefonunuz kapanıyorsa dikkatle okuyun: Evde çözümü çok basit! - Akıllı telefonların yaşamımızın her alanını ele geçirmesiyle birlikte telefonla ilgili yaşadığımız problemler de değişmeye başladı. Özellikle gün içerisinde şarj problemi en çok sorun yaşadığımız konulardan biri haline dönüşmüşken, şarjla ilgili yaşanan sorunlar da önemli ölçüde büyük problemler yaratır hale geldi. Bu sorunlardan biri olan ‘bataryası dolu telefon kapanıyor’ sorununu çözmek için önerilerde bulunan uzmanlar, pilin verimliliğine ilişkin açıklamalar yaptı.

Problemli pilin ortaya çıkardığı kapanma sorunu, özellikle bu problemde telefon doluyken dahi kapanmayı olası kılıyor. Bu nedenle zor durumlarda bırakabilecek olan bu problemi çözmek için bir an önce harekete geçmeniz gerekiyor. İşte bataryası dolu telefon kapanıyor sorununun çözümü…

PİLİ VERİMLİ KULLANMAK İÇİN TELEFONUN PERFORMANSINI ZORLAMAYIN

Akıllı telefonunuzun pil ömrünü uzatmak ya da bataryası dolu telefon kapanıyor sorununun çözümünü bulmak için ilk olarak pili daha doğru ve verimli bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bu noktada teknoloji uzmanları, arka plandaki uygulamaları kapatan kişilerin pilden daha verimli bir şekilde yararlandığını söylüyor. İşte bu yüzden düzenli olarak arka plandaki uygulamaları temizlemeli ve pili aynı anda birden fazla iş yapmaya zorlamamanız tavsiye ediliyor. Aynı şekilde güncellemelerin pil performansına etkisi biliniyor. Bu nedenle teknoloji uzmanlarına göre böyle bir sorun ile karşılaşıldığında bir güncelleme olup olmadığına bakmak gerekiyor. Bir güncelleme varsa hem pil hem de güvenlik açığı sorunu yaşamamak için bu güncellemeyi almanız uzmanlarca tavsiye ediliyor.

PİLİ VERİMLİ KULLANMAK İÇİN HİÇBİR ZAMAN YÜZDE 100 ŞARJ YAPMAYIN

Şarjın ömrünü tüketen ve verimliliğini azaltan kullanım alanlarından birinin GPS olduğunu hemen hatırlatalım. Bu nedenle teknoloji uzmanları GPS’i kullanılmadığı durumlarda kapatmayı öneriyor. Aynı şekilde evde Wi-Fi, dışarıda mobil veri mantığının bir alışkanlık haline dönüşmesi gerektiğini savunan uzman isimler, her iki işlemin aynı anda açık tutulması halinde daha hızlı pil tüketimi olacağı gibi pilin verimsiz kullanımının da ortaya çıkacağını söylüyor. Ekran parlaklığını düşürmek, kalitesiz şarj adaptörleri ve kablolardan uzak durmayı da kesinlikle alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor. Son olarak hemen uyaralım; telefonu yüzde 0’dan yüzde 80’e kadar şarj etmek, yüzde 0’dan yüzde 100’e kadar şarj etmekten çok daha mantıklıdır. Çünkü belirli döngüleri olan piller, yüzde 100 şarjı bir döngü olarak algılarken, yüzde 80 şarjı bir döngü olarak algılamaz.

KAYNAK: UŞAK HABER