Bu elektrikli aracı görünce şaşıracaksınız! Uygun fiyatı ve iddialı menzili Togg'a bile rakip olabilir!

Bu elektrikli aracı görünce şaşıracaksınız! Uygun fiyatı ve iddialı menzili Togg'a bile rakip olabilir!
GİRİŞ

Her geçen gün otomotiv piyasalarında elektrikli araçlara ilgi aratıyor. Artan bu ilgi sonrasında yeni elektrikli modeller de gündem yaratıyor. Cupra’dan uygun fiyatlı ve uzun menzilli model duyuruldu!

Bu elektrikli aracı görünce şaşıracaksınız! Uygun fiyatı ve iddialı menzili Togg'a bile rakip olabilir! - Kısa süre önce UrbalReel adıyla konsept olarak görücüye çıkan giriş seviyesindeki elektrikli otomobil Cupra, yeni elektrikli modeliyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Alman otomobil devi Volkswagen Grubu’nun elektrikli döneminde Seat’ın önüne geçmeyi başaran Cupra, kısa vadeli ürün gamını şekillendirmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde Tavascan’ın seri üretimine hazır versiyonunu tanıtan Cupra, 2025 yılı içinde üretme başlayacağı en uygun elektrikli otomobil modeliyle ilgili detayları paylaştı. UrbanRebel olarak kısa süre önce konsept formda ortaya çıkan Cupra, en uygun fiyatlı ve iddialı menzili ile sektöre damgasını vurmaya hazırlanıyor.

cupra-1.jpg

CUPRA RAVAL’DAN İDDİALI TEKNİK ÖZELLİKLER!

Volkswagen ailesinin yeni nesil kompakt modellerinden olan Cupra Raval, MEB platformu üzerine inşa edilecek. Seat Ibiza’ya oldukça benzer ve yakın niteliklerde olan Cupra Raval, aks mesafesi tarafından ise Ibiz’nın çok daha ilerisinde konumlanıyor.

Segmentinin üzerinde iç yaşam alanı sunacak. Tek elektrikli motorlu versiyonuyla yaklaşık olarak 230 beygir güce sahip olması beklene yeni elektrikli modelin 0’dan 100’e çıkma süresi ise 7 saniye seviyelerinde olması bekleniyor. Batarya tarafında ise çok büyük değişiklikler olmasa da 57 kWh kapasiteli üniteye yer veriliyor.

440 KM’YE VARAN İDDİALI MENZİL!

En iyi oranda 440 km’ye varan menzil sunan altyapısı ile Cupra’ya seri üretimdeki versiyonu ise merak ediliyor. Üretimin İspanya’daki tesislerde gerçekleştirilmesi planlanan Cupra Raval’ın 25 bin euroluk fiyat hedefiyle yollardaki yerini alması bekleniyor.

cupra-2.jpg

CUPRA RAVAL FİYATI NE KADAR?

Sportif tasarımıyla ve uzun menzili gibi teknik birçok detayıyla ilgi odağı haline gelen Cupra Raval, ortalama 20 - 25 bin euro civarında bir giriş fiyatı ile satışa çıkmaya hazırlanıyor. 2025 yılında piyasada yerini alması beklenen aracın Türkiye’de ne kadar bir fiyata satılacağı ve gelip gelmeyeceği ise bir hayli merak konusu oldu.

KAYNAK: UŞAK HABER