Bu Wi-Fi ayarını kapatmak İphone’lardaki şarj sorununu çözüyor

Bu Wi-Fi ayarını kapatmak İphone’lardaki şarj sorununu çözüyor
GİRİŞ

İphone kullanıcıları bu ayarı kapatarak pil ömrünü koruyabiliyor. İphone hızlı şarj sorununu çözmek için bu ayarı hemen kontrol edin. İşte hızlı şarj bitme sorunun çözümü…

Gelişen teknoloji sayesinde günümüzde cep telefonlarının pil ömrü oldukça gelişti. Ancak özellikle pil sağlığı düşük İphone cihazlarda ortaya çıkan şarjın hızlı bitme sorunun çözmek için bazı basit ayarları yapmak gerekiyor.

İphone cihazlarınızın pilinin gün boyunca ne kadar dayanacağını optimize etmek için birçok farklı yöntem deneyebilirsiniz. İphone pilini biraz daha verimli kullanmak için ayarlar bölümünden bazı düzenlemeler yaparak kısa sürede sonuç almanız mümkündür. Daha uzun ekran süresi sağlanabiliyor.

iphone-sarj-3.jpg

İPHONE’DA DAHA UZUN PİL ÖMRÜ SAĞLIYOR!

Cep telefonlarının pil ömrünü uzatmak için birçok farklı yöntem uygulanabiliyor. Bu yöntemler arasında özellikle İphone kullanıcıları için basit ayarlar da mevcut. İphone’unuzun kullanım şeklini değiştirerek cihazınızın şarjının çok daha uzun süre gitmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle cihazınızın Wi – Fi ayalarını nasıl yapılandırdığınız oldukça önemlidir.

Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından Apple, İphone modelleriyle büyük bir başarı yakaladı. Pil ömrü için önemli olan Wi – Fi ayarları ise dikkat çekiyor. Açık kablosuz ağları arayarak bilgi verme özelliği ciddi dezavantajlar doğruyor. Telefonun gün boyu bu açık ağları araması pil ömrünü etkiliyor. Bu ayarı kapatarak İphone pil ömrü artabiliyor.

iphone-sarj-1.jpg

İPHONE PİL ÖMRÜ NASIL ARTILIR?

Cihazınızın şarjını tüketen ‘’ağlara katılmadan sor’’ özelliğini kapatarak daha verimli bir pil kullanımı gerçekleştirmeniz mümkündür. Açık bir ağ kullanılabilir olduğunda İphone tarafından bu ağlar otomatik olarak taranmaktadır. Pil ömrünü iyileştirmek için ‘’ağlara katılmadan sor’’ özelliği kapatılması gerekiyor.

İphone kullanıcılarının cihazın ‘’Ayarlar’’ sekmesine girerek bu ayarı kısa sürede kapatması mümkündür. ‘’Ayarlar’’ sayfasına girdikten sonra ‘’Wi – Fi’’ sekmesine tıklanır. Ardından açılan ekrandan ‘’Diğer Ağlar’’ menüsüne girilir. Buradaki ‘’Ağlara Katılmadan Sor’’ seçeneğine tıklanır. Açılan ekrandan ‘’Kapalı’’ seçeneğine tıklanır. Takip edeceğiniz bu işlem adımları sonrasında İphone pil ömrü korunacaktır. Otomatik olarak bu Wi – Fi ağlarının aranması pil ömrün kısaltacağı için hızlı şarj sorunu da doğurabilmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER