Bunu yapmazsanız tüm bilgileriniz görülebilir! Chrome arama geçmişi nasıl kapatılır?

Bunu yapmazsanız tüm bilgileriniz görülebilir! Chrome arama geçmişi nasıl kapatılır?
GİRİŞ

İnternette gizli dolaşmak ve verilerinizin korunmasını sağlamak için tarayıcınızı gizli modda kullanmanız mümkündür. Ayrıca arama geçmişini kapatma özelliğini de kullanabilirsiniz!

İnternette güvenli şekilde dolaşmak ve geçmiş aramaların görünmesini önlemek için tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan Chrome internet tarayıcısında da arama geçmişini kapatarak dolaşma özelliği bulunuyor.

Android, İOS, Linux, Windows ve diğer tüm işletim sistemleri için tarayıcıca gizli sekme kullanarak ya da arama geçmişini kapatarak çok daha güvenli şekilde internette dolaşma imkanı sunuluyor.

google-chrome-2.jpg

CHROME ARAMA GEÇMİŞİ NASIL YAPILIR?

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden Google, 2008 yılında Chrome adında bir internet tarayıcısını duyurmuştu. Birçok işletim sistemi ile uyumlu Chrome, gönderilen verilerin ise yaklaşık olarak yüzde 2’sini IP adresiyle beraber depoluyor.

Google, arama ve tarayıcı geçmişini ‘’Web ve Uygulama Etkinliği’’ olarak tanımlamaktadır. Bu verileri gizlemek ve kapalı tutmak için Chrome’a giriş yapanız yeterlidir. Bilgisayardan Chrome arama geçmişini kapatmak için ayarlar kısmından Etkinlik kontrolleri sayfasına giriş yapılır. Google ile oturum açılması gereklidir. Ardından ‘’Web ve Uygulama Etkinliği’’ yazan yerden kayıt işlemlerini durdurabilirsiniz.

cep-telefonu-3-001.jpg

TELEFONDAN ARAMA GEÇMİŞİ NASIL KAPATILIR?

Android kullanıcıları ise telefonlarından Chrome arama geçmişini kapatmak için Ayarlar menüsüne girerek işlem yapabilirler. Google Hesabınızı yönetin sayfasından veri ve kişiselleştirme butonuna tıklanır. Ardından ‘’Etkinlik Kontrolleri’’ bölümünden ‘’Web ve Uygulama Etkinliği’’ seçeneğine tıklanır. Tüm bu adımların ardından açılan sayfasından kayıt işlemlerini durdurma seçeneği seçilir.

İOS cihazlarda da benzer işlem adımları takip edilmektedir. İOS kullanıcıları ağırlıklı olarak Safari uygulaması kullandığı için bu işlemlere ihtiyaç duymamaktadır. Öte yandan Chrome üzerinden gizli sekmede de gezinti yapma özelliği kullanılabiliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER