Çıplak fotoğraflarınız internete düştüyse bu yöntemle hemen silebilirsiniz

Çıplak fotoğraflarınız internete düştüyse bu yöntemle hemen silebilirsiniz
GİRİŞ

İnternette özellikle deepfake ile yapılan müstehcen fotoğraflarınızın tek platform ile kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Peki, StopNCII.org platformu nedir, nasıl kullanılır? İşte detaylar.

Dijital dünyada sonra dönemde yapay zeka ve deepfake uygulamaları bir hayli revaçta. Olumlu birçok yanı olsa da bu tür platformlar kötü niyetli faaliyetler için de kullanılabiliyor. Fotoğraf ve videolar üzerinden özellikle birçok ünlü isim için sahte müstehcen içerikler üretiliyor.

Deepfake teknolojisi ve yapay zeka ile fotoğrafınız kullanılarak müstehcen içerikler üretilmişse basit birkaç yöntemle bu içeriklerin tüm platformlardan kaldırılması sağlanabiliyor. İnternette sizin fotoğraf ve videolarını kullanılarak üretilen +18 görüntüleri kaldırmak için Stop.NCII.org platformu öne çıkıyor.

STOPNCII NEDİR?

Kişisel görsellerin izinsiz şekilde kötüye kullanımını engelleme platformu olarak tanımlanan StopNCII, adından da anlaşılacağı üzere görüntüleriniz kullanılarak oluşturulan sahte içerikleri kaldırmanızı sağlıyor. Genelde ünlülere yönelik yapılan izinsiz görsellerin kaldırılmasında önemli bir rol oynuyor.

Kendi görüntüleriniz veya tanıdığınız kişilerin bu tarz görüntüleri internette bulunuyorsa StopNCII.org platformu ile söz konusu içerikleri ortadan kaldırmanız mümkündür. Söz konusu görüntüleri kaldırmak için orijinal görüntüyü yüklemeniz gereken platform, bunu hash yöntemi ile yaptığı için siteye bu görüntüler yüklenmeden işlem gerçekleştirilmesi de güvenli bir kullanım sunuyor.

STOPNCII NASIL KULLANILIR?

İnternete sızdırılan müstehcen görüntülerinizi kaldırmak için StopNCII.org platformunu kullanmanız mümkündür. İlk olarak siteye girdikten sonra ‘’Kendi Vakanızı Oluşturun’’ seçeneği ile işlem adımları takip edilir.

Yaş, görüntülerdeki kişinin kim olduğu ve diğer adımlar tamamlanır. Ardından görüntülerin internette paylaşılıp paylaşılmadığını belirtip ilerlemeye devam edin. Kaldırılması istenen görüntüleri seçin. Vakayı takip etmek için PIN kodu ve 3 – posta belirlenir.

Tüm işlem adımlarını tamamladıktan sonra verilecek vaka numarası ve PIN kodu ile süreç takibi yapabilirsiniz. Facebook, TikTok, Reddit, Instagram, OnlyFans başta olmak üzere ağı oldukça geniş olan platformda yer alan görüntüleriniz eşleştirme yapılarak yaşadığınız mağduriyet ortadan kaldırılıyor. İnternete sızan çıplak görüntülerinizi kaldırmak için platformu etkili şekilde kullanarak daha güvenli bir şekilde internette varlığınızı sürdürmeniz mümkündür.

KAYNAK: UŞAK HABER