CS2'de FPS gösterme nasıl yapılır? FPS gösterme kodu nasıl açılır?

CS2'de FPS gösterme nasıl yapılır? FPS gösterme kodu nasıl açılır?
GİRİŞ

Counter Strike 2 oyuncularının sıklık ile merak ettikleri konu başlıkları arasında yer alan FPS koduna ilişkin detaylar arka arkaya sıralandı.

CS2'de FPS gösterme nasıl yapılır? FPS gösterme kodu nasıl açılır? - Oyun tutkunlarının senelerdir vazgeçilmezleri arasında yer alan Counter Strike ile ilgili sorgulamalar son günlerde hız kazandı. 2023 yılında piyasaya sürülen Counter Strike 2 (CS2) için sık sık araştırmalar yapan oyuncular, özellikle FPS koduna ilişkin detaylara yöneldi.

Bu yıl oyun tutkunlarının beğenisine sunulmuş olan CS2 büyük bir ilgi ile karşılandı. Bazı oyuncular ise son dönemlerde FSP değerini görmek için ‘CS2 FPS gösterme nasıl yapılır?’ sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Peki, CS2 FPS gösterme kodu nasıl açılır, ne işe yarar? İşte ayrıntılar…

CS2 FPS GÖSTERME KOMUTU NEDİR?

Oyun tutkunlarının büyük ilgisi ile karşılaşan CS2 ile ilgili sorgulamalar arama motorlarında görüntülenmeye devam ediliyor. Birçok kişi FPS komutuna yönelik sorgulamalar yaparken oyuna pek hakim olmayan taze oyuncular da bu komutun ne işe yaradığını merak ediyor. Kısaca anlatmak gerekir ise FPS, bilgisayarın performansını ölçmek, oyun deneyiminin kalitesini belirlemek amacı ile kullanılan bir komut olarak biliniyor.

CS2 FPS GÖSTERME NASIL YAPILIR?

CS2’de FPS gösterme komutunu açmak için iki farklı yöntem bulunuyor. İlk yönteme göre FPS aldığınızı geliştirici konsolu üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Eğer konsolu daha önce etkinleştirmediysen öncelikle CS2’nin açılan ekranın yer alan menünün sol tarafında bulunan ‘Ayarlar’ simgesine tıklamalı ve arından da ‘Oyun’ sekmesine geçiş yapmalısınız. Sonrasında ise ‘Geliştirici Konsolunu Etkinleştir’ butonuna izin vererek ‘Klavye/ Fare’ sekmesine geçiş yapmaları ve ‘Konsolu Aç’ simgesini etkinleştirmelisiniz. Konsolu aktif hale getirdikten sonra FPS komutu için geliştirici konsolu açıldıktan sonra beliren metin kutusuna ‘cl_showfps 1’ yazmanız yeterli olacaktır.

FPS komutu için oluşturulmuş olan ikinci yöntemde ise şu adımları izlemelisiniz:

  • Oyun açıkken Shift+ TAB tuşlarına aynı anda basın, böylelikle Steam arayüzünü açmış olacaksınız.
  • Ayarlar simgesine tıklayın ve ‘Oyun içi’ bölümünü açın.
  • Açılan ekran görüntülediğiniz FPS sayacından FPS değerinin görünmesini istediğiniz konumu belirleyin.

KAYNAK: UŞAK HABER