Discord Bot Ekleme Nasıl Yapılır?

Discord Bot Ekleme Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Dünya genelinde toplulukların katılabildiği özel veya herkese açık olmak üzere sunucuların oluşturulduğu büyük bir sosyal ağ uygulaması olan Discord sunucularını yönetme esnasında DC botlardan yardım alınıyor.

Peki, Oldukça işlevi olan Discord bot ekleme nasıl yapılır? Yapılması gerekenleri adım adım yazımızın içeriğinde bulabilirsiniz.

Bir sohbet programı olan Discord, internet üzerinden sesli ve yazılı olarak iletişim kurmaya yarayan bir programdır. Görüntülü konuşmanın da mümkün olduğu uygulama özellikle çevrimiçi oyun oynayanların tercihi olmaktadır.

Discord Nasıl Kullanılır?

Öncelikle Discord uygulamasını indirmelisiniz. Daha sonra gerekli ayarlamaları yaparak programı kurmanız gerekiyor. Son olarak ise bir sunucu oluşturarak arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz.

Sunucular üzerinden konuşma ve yazışmaların sağlandığı Discord uygulamasında karşı tarafla iletişim kurmak için bir sunucuya bağlanmanız gerekiyor. Sunucular özel olduğu gibi herkese açıkta olabilir.

Özel olan Discord sunucuları davetiye kodu ile girilirken herkese açık sunuculara tıklayarak girebilirsiniz. Sunucular ile farklı odalar oluşturabilir. Sesli ve yazılı iletişim kurabilirsiniz.

Discort Bot Çeşitleri Nelerdir?

Discord’da en çok tercih edilen bot çeşitleri şunlardır.

Araçlar: Doğum günü ve ödev bildirimi veya herhangi bir hatırlatma için yardımcı araç botlarıdır.

Eğlence: Sunucunuza eğlence ve renk katan botlardır.

Müzik: Sohbet ederken, oyun oynarken müzik botlarını mutlaka tercih etmelisiniz.

Sosyal: Sosyal medya hesaplarınızı paylaşacak, etkinliklerinizi duyuracak bir sosyal bot özellikle Youtube kanalı olanlar için gereklidir.

Moderasyon: En popüler Discord botu olan moderasyon istediğiniz birçok etkinliği sunar.

Discord Bot Ekleme İşlemi Nasıl Yapılıyor?

Her ne kadar zor ve karışık gibi görünse de Discord bot ekleme son derece kolay bir işlemdir. Nasıl mı? Yapmanız gerekenleri sırayla anlatalım.

  • İlk olarak eklemek istediğiniz botun resmî sitesine girin.
  • “Şimdi davet et” veya “ Discord’a ekle” seçeneğine tıklayın.
  • Discord hesabınıza giriş sağladıktan sonra bot erişimine izin verin.
  • Daha sonra açılır listeden Sunucuya ekle kısmına tıklayın.

KAYNAK: UŞAK HABER