En iyi Çinli otomobil markaları belli oldu: Geely, BYD, Changan

En iyi Çinli otomobil markaları belli oldu: Geely, BYD, Changan
GİRİŞ

Çinli otomobil markaları son dönemde ABD’li ve Avrupalı rakiplerini geride bırakmaya devam ediyor. Peki, en iyi Çinli otomobil markaları neler? İşte dikkat çeken özellikleri…

En iyi Çinli otomobil markaları belli oldu: Geely, BYD, Changan - Çinli otomobil devlerinin son yıllardaki başarısı tüm dünyada dikkat çekiyor. Türkiye’de son yıllarda DFSK, Skywll ve Chery gibi Çinli otomobil markalarının faaliyetleri dikkat çekiyor. Avrupa ve ABD’li rakiplerini de bazı modellerde geri bırakmayı başaran markaların en iyi modelleri belli oldu.

Son yıllarda tüm dünyada elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla Çinli firmalara ilgi de artmış vaziyette. Özellikle bu markaların elektrikli versiyonları ve sadece elektrikli modelleri büyük bir satış başarısı yakaladı.

VOLVU’NUN DA SAHİBİ GEELY İLK SIRADA!

Çin’in en büyük otomobil markalarından biri olan Geely, hem ekonomik hem de lüks segmentte otomobil üretimlerine devam ediyor. Volvo’nun da sahibi olan Geely, tasarım ve teknoloji konularında ve elbette güvenlik açısından öne çıkıyor. Emgrand EC 7 modeli başta olmak üzere birçok farklı modelle otomobil sektörünün önde gelen markalarından biri olmayı başarıyor.

BYD AUTO

Hem elektrikli hem de içten yanmalı motorlu otomobilleri ile dikkatleri üzerine çeken BYD, uygun fiyat avantajlarıyla da dikkat çekiyor. Elektrikli otomobillerin yanı sıra elektrikli otobüste üreten markanın birçok farklı modeli iyi bir satış başarısına ulaşmıştır.

CHONGQİNG CHANGAN AUTOMOBİLE

Sektörde daha çok Changan olarak bilinen Çinli otomobil devi, Çin’in en eski ve köklü otomobil markalarından biri olarak öne çıkmaktadır. Hem binek hem de ticari araçlar üretmesi de sektörde ağırlığını ciddi şekilde hissettirmesini sağlamıştır.

SUV ALANINDA DÜNYA MARKASI!

Great Wall Motors ise özellikle SUV ve off – road araçları ile dünyaca ünlü otomobil markalarından biri olmayı başarmıştır. Çin’in dünya çapında geniş bir müşteri kitlesine sahip olan Great Wall Motors, modelleriyle de öne çıkmaktadır.

YÜKSEK PERFORMANS ELEKTRİKLİ OTOMOBİL DEVİ!

Sektörde daha çok yüksek performansa sahip elektrikli otomobillere imza atan NIO, Çin’in önde gelen markalarından biri olmayı başarıyor. Yüksek performans odaklı elektrikli SUV modelleri ise markanın başarısında önemli bir rol oynamaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER