En iyi klasör şifreleme programları hangileri?

En iyi klasör şifreleme programları hangileri?
GİRİŞ

Bilgisayar veya telefonlarda bulunan kişisel verileri içeren fotoğraf, video ses kaydı veya herhangi bir özel dosyayı yalnızca kişinin erişebileceği şifreleme ile koruma altına alan yani klasör şifreleme için en iyi 5 program.

Bilgisayar veya telefonlarda bulunan kişisel verileri içeren fotoğraf, video ses kaydı veya herhangi bir özel dosyayı yalnızca kişinin erişebileceği şifreleme ile koruma altına alan yani klasör şifreleme için en iyi 5 program ayrıntılarıyla yazımızda mevcuttur.

Özellikle ortak kullanımı olan elektronik cihazlarda bulunan kişisel verilerinizi kimsenin görmesini istemiyorsanız. Alacağını önlemlerin en başında elbette şifreleme yöntemi geliyor.

Şifreleme yöntemi ile telefon veya bilgisayarınızdaki önemli dosyalarınızı parola ile saklayabilirsiniz. Son derece hassasiyetle geliştirilen klasör şifreleme yazılımları sayesinde kendi isteğiniz doğrultusunda bir şifre seçerek klasör veya dosyalarınızı gizleyebilirsiniz.

Klasör Şifrelemek İçin En iyi 5 Program

Klasör şifreleme yöntemlerinden olan en iyi 5 programı sizler için listeledik. İşte en çok tercih edilen klasör şifreleme programları isim ve detayları.

Folder Lock: Bütün platformları desteleyen uygulama, şifrelenen dosyaları farklı cihazlar arasında senkronize edebiliyor. Bundan dolayı verilerinizi koruma altına almanın verdiği avantajla aynı anda birden fazla cihaza erişebilme imkânı da yakalıyorsunuz.

Birçok temel özelliği olan Folder Lock, 256 bit AES teknolojisine sahip, CD kilitleme, şifrelenen dosyaları yedekleme ve senkronize etme, harici diskleri şifreleme aynı zamanda dosyaları anında şifreleme gibi özelliklere sahiptir.

Günümüzde en çok kullanılan şifreleme programlarından olan Lock ile USB belleğinizi dahi şifreleme imkanını bulabilirsiniz. İlk çalıştırdığınız andan itibaren özel bir şifre belirlemeniz gerektiğini hatırlatır şifreyi kaybettiğiniz takdirde sizin de şifrelediğiniz dosyalara erişemeyeceğinizi eklemek isteriz.

Gilisoft File Lock Pro: Dosya ve klasör şifrelemenin yanında gizleme özelliği de bulunan uygulamanın diğer özellikleri CD, USB, SD kart şifreleme ve güvenli silmedir.

Gilisoft File Lock Pro’nun dosya parçalama özelliği (File Shredder) sayesinde dosyanın cihazdaki izlerini temizleyebilirsiniz.

Folder Proctector: Dosya ve klasör şifreleme temel özelliğinin yanı sıra dosya gizleme, Türkçe dil desteği, CD, USB, SD kart şifreleme özellikleri de bulunmaktadır.

Klasör şifreleme, disk sürücülerini kilitleme, harici USB belleklerini şifreleme gibi hayati önem taşıyan dosyalarınızı Folder Proctector sayesinde koruma altına alabilirsiniz.

Secret Disk: Diğerlerinden farklı olarak Secret Disk ile tek tek dosya şifreleme yapmak yerine cihazınızdaki özel dosyalarınızı bir disk oluşturarak toplu bir şifreleme yapabiliyorsunuz.

Secret Disk, hem harici diskinizi toplu şekilde kilitliyor hem de ek diskler oluşturarak şifreleme yapmanıza olanak sağlıyor.

Disk şifreleme ve gizlemenin yanı sıra şifreli özel diskler oluşturma uygulamanın temel özellikleri arasında gösterilebilir.

BCArchive: Klasör şifreleme yazılımlarının en iyileri arasında olan BCArchive, dosya, klasör ve disk şifreleme, yedekleme gibi özelliklere sahiptir.

BCArchive sayesinde şifrelemiş olduğunuz içerikler, arşiv dosyası olarak diskinize kaydediliyor. Ayrıca başka birine gönderdiğiniz video ve fotoğrafları uygulama ile şifreleyerek e-posta ile gönderebilir aynı şekilde gönderdiğiniz kişi aynı şifre ile dosyalara ulaşım sağlayabilir.

Son olarak Klasör şifreleme ve gizleme yapan en iyi 5 program önerilerini güvenli bir şekilde kullanabileceğinizi eklemek isteriz.

KAYNAK: UŞAK HABER