En iyi navigasyon uygulamaları hangileri? Yandex Navi ilk sırada

En iyi navigasyon uygulamaları hangileri? Yandex Navi ilk sırada
GİRİŞ

Kurban Bayramı’na sadece bir gün kala yollarda da bayram yoğunluğu başladı. Bayram trafiğini alt etmek için en çok kullanılan uygulamalar belli oldu. Yandex Navi ilk sırada yer alıyor…

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak belirlenmesinin ardından birçok kişi tatilini farklı yerlerde geçirmek için yollara düştü. Trafikte ise bayram yoğunluğu kendini göstermeye devam ediyor.

Bayram tatilinin gelmesiyle otoyollardaki yoğunluğun da artmaya başlamasının ardından sürücüler en iyi navigasyon uygulamalarını araştırmaya başladılar. Bayramda trafikte kalmanızı önleyecek bu tip başarılı navigasyon uygulamaları sayesinde en kestirme ve sakin yolları bulabilirsiniz.

navigasyon-2.jpg

EN ÇOK KULLANILAN TRAFİK UYGULAMLARI HANGİLERİ?

Ülkemizde ve tüm dünyada çok sayıda sürücü tarafından kullanılan popüler birçok trafik uygulaması bulunuyor. Bu uygulamalar arasında ilk sıra ise Yandex Navi bulunuyor. Bu uygulama sayesinde anlık olarak trafik durumu kontrol edilebilmektedir.

Yolculuk sırasında çizilen rotayı trafiğin sıkışması esnasında ise alternatif rotaları göstermesiyle dikkat çeken bu uygulamalar arasında kısaca şunlar yer alıyor:

  • Yandex Navi
  • Google Maps
  • TOMTOM Go Mobile
  • Waze

Bayram süresince veya bayramdan önce takip ettiğiniz rotada en az trafik ile seyahat etmek isteyen sürücüler bu tür uygulamalar ile en iyi sonuçları alabiliyor.

navigasyon-1.jpg

GOOGLE MAPS Mİ, YANDEX NAVİ Mİ?

Dünya genelinde en çok kullanılan iki harita uygulaması olan Google Maps ve Yandex Navi, kendi içinde birçok avantaj ve dezavantajlara sahip. Google tarafından geliştiren Maps uygulaması, Street view görüntüleri için sokak sokak dolaşması sayesinde oldukça detaylı bir uygulama haline gelmeyi başardı. Anlık trafik durumu ve alternatif rotaları göstermesi sayesinde de öne çıkmaktadır. Ayrıca şehir içinde toplu taşıma imkanını da göstermesi ile dikkat çekmektedir.

Yandex Navi ise Google’dan sonra en popüler uygulamalar arasında yer alıyor. Sürüş sırasında trafiğin sıkışması halinde alternatif rotalar ile tekrardan düzenlemesiyle trafiğe hiç takılmadan da yolculuğun gerçekleşmesini sağlamaktadır. Trafik durumunu çok daha detaylı şekilde göstermesi sayesinde bayram tatilinde trafikte yoğunluğa takılmadan sürüş deneyimi yaşanmasını desteklemektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER