En İyi PDF Düzenleme Programları Hangileri?

En İyi PDF Düzenleme Programları Hangileri?
GİRİŞ

Elektronik belge paylaşımlarının en önemli ögelerinden olan PDF belgelerinin içeriğini değiştirme, güncelleme, silme veya ekleme gibi PDF düzenleme için en iyi 5 program yazımızın içeriğini oluşturmaktadır.

Herhangi bir PDF belgesinin başka bir formatta kaydedilmesi için gerekli bütün işlemleri içeren programlar PDF belgesindeki metnin değiştirilmesi, sayfa düzeninin sağlanması, resim eklenmesi veya silinmesi gibi yapılmak istenen değişikliklerin güncellenmesinde işe yarar.

PDF metinlerini düzenlemek, notlar ve şekiller eklemek için en iyi PDF düzenleme programlarını sizler için derledik.

pdf-duzenleme-1.jpg

PDF Düzenlemek İçin En İyi 5 Program

PDF belgelerini dilediğiniz gibi pratik ve kolay bir şekilde sıkıştırma, düzleştirme, birleştirme çıkarma veya bölme gibi işlemleriniz için aşağıdaki 5 programı tercih edebilirsiniz.

Adobe Acrobat Pro: Bu PDF düzenleme yazılım programı ile Metinler üstünde dilediğiniz gibi düzenleme, kopyalama, silme veya değiştirme yapabilirsiniz.

Adobe Acrobat Pro ile yeni resimler ekleyebilir veya mevcut olan resimleri düzenleyebilirsiniz. Aynı şekilde PDF Belgelerini sayfa değişikliği çerçevesinde sayfa ekleyebilir, silebilir mevcut sayfayı taşıyabilirsiniz.

Ayrıca yine ayrı program ile PDF belgelerine yorumlar ekleyebilir, yorumları düzenleyebilir, PDF formları oluşturup kullanıcıların cevaplarını toplama imkânı bulabilirsiniz.

PDF dosyası birleştirme işlemini de rahatlıkla yapabileceğiniz Adobe Acrobat Pro ile Pdf dosyalarını birkaç dosya olarak ayırabilirsiniz. Pdf dosyalarını şifrelemek ve elektronik imza eklemeyi de pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Foxit Reader: Kullanıcılar tarafından rahat ve pratik şekilde kullanılan Foxit Reader Türkçe dil desteği sağlamaktadır. PDF belgelerini Reader ile ücretsiz şekilde görüntüleyebilir, yazabilir ve yorum yapabilirsiniz.

Foxit Reader’in ücretli sürümü olan Foxit PhantomPDF ise daha fazla PDF işlemi yapabilmek için tasarlanmıştır.

Nitro Pro: Kolay kullanımı ve hızlı işlem hızı ve yüksek çözünürlüğü ile ön planda olan Nitro Pro PDF düzenleme yazılım programı ile birçok farklı işlem yapabilirsiniz.

Tasarlanma amacı PDF dosyalarını düzenlemek, imzalamak ve paylaşmak olan Nitro Pro’nun PDF belgelerini diğer belge biçimlerine dönüştürme özelliği olduğunu da ekleyebiliriz.

Ayrıca Nitro Pro ile PDF belgelerine metin ve resim eklemek, formları oluşturmak, sayfa eklemek ve silmek, yorumlar eklemek, belgeleri ayırmak veya birleştirmek gibi PDF işlemleri yapılabilir.

Inkscape: Diğer PDF düzenleme yazılım programlarına göre daha sınırlı özelliklere sahip olan Inkscape, vektör grafikler düzenlemek için tasarlanmıştır. Yani asıl kullanım amacı PDF dosyalarını açmak ve vektör grafikleri çıkarmaktır.

Inkscape, vektör grafikleri, resimler gibi farklı nesnelerin düzenlenmesi ve boyutlandırılması amacına hizmet etmektedir.

Infıx PDF Editör: Profesyonel PDF belge düzenlemek için tasarlanan program, PDF belgelerinde mevcut olan tablo ve resimleri düzenlemek için kullanılır.

Ayrıca bu Infıx PDF Editör PDF belgelerinde düzenleme işlemlerini kolaylaştıran ve hızlandıran düzenleme aracı sayesinde amacına en iyi hizmeti sunar.

Sizler için paylaştığımız PDF belgeleri düzenleme programları ile PDF işlemlerinizi daha hızlı ve sorunsuz şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER