En iyi SSD disk hangisidir? SSD tavsiyeleri listesi

En iyi SSD disk hangisidir? SSD tavsiyeleri listesi
GİRİŞ

SSD kartlar son zamanlarda sık sık kullanılmaya başlanmıştır. PC kullanıcıları, eski HDD çeşitlerini kullanmanın yanı sıra farklı nedenlerden dolayı SDD modellerine yönelmiştir.

PC donanımlarını çok bilmeyen kullanıcılar, SSD nedir? en iyi SSD disk hangisidir? diye merak ederler. Aynı zamanda SSD disk çeşitleri hakkında pek bilgisi olmayan kullanıcılar da en iyi SSD marka ve çeşitlerini merak ediyor.

SSD Disk Nedir?

Solid State Drive yani SSD, veri depolamak adına kullanılan donanımlardan bir tanesidir. Bilindiği gibi bilgisayarların depolama bölümünde genel olarak HDD kullanılıyordu. Ancak SDD disk modelleri, sunmuş oldukları nitelikler ile bundan sonra sabit disk olayını kapatmaya başlamıştır. Günümüzde pek çok çeşit SDD türü vardır. Bu türler içerisinde genel olarak depolama büyüklüğü ve hız farkı olsa da asıl olan fark boyut bölümünde olmaktadır. Zira bazı SDD türleri HDD büyüklüğündeyken bazı SDD’ler ise RAM büyüklüğündedir.

En İyi SSD Tavsiyeleri Listesi

SSD pazarında Kingston, WD ve Samsung başta olmak üzere pek çok donanım markasının SSD modeli bulunmaktadır. Özellikle de dizüstü kullanıcıları, hangi SSD türünü alacaklarını hususunda pek emin olamayabiliyor. SSD alırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus gereksiniminizi karşılayacak bir SSD disk almaktır. Bundan dolayı da listemizde yer alan SSD modelleri sizler için düşük ya da yüksek düzeyli olabilir.

WD Blue 250 GB SATA 3.0 SSD

Western Digital Blue depolama donanımları üreten en eski markalardan bir tanesi olarak karşınıza çıkar. Marka, öncede üretmiş olduğu kaliteli HDD modelleri ile tanınsa da günümüzde WD tarafından imal edilen SSD’ler en az HDD türleri kadar kullanılmaya başlanmıştır.

Sandisk SSD Plus 240 GB Sata 3 SSD

Sandisk, SSD pazarındaki en çok tercih edilen SSD markalarının başında gelmektedir. Marka, çoğunlukla fiyat performans hedefi SSD türleri ile kullanıcılarını memnun ediyor.

Samsung 870 Evo SSD

Samsung Evo serisi, SSD modelleri arasında son derece popülerdir. Pek çok SSD kullanıcısı da, kaliteli olduğu için bu serinin çeşitlerini kullanmayı tercih ediyor.

Kingston KC3000 SSD

Kingston, en büyük SSD markalarından bir tanesi olarak dikkat çekmektedir. En iyi SSD disk türleri arasında yer alan Kingston KC3000 SSD, farklı sürümleri ile kullanıcıları ile buluşmaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER