Ford'un 47 yıllık macerası sona eriyor: O model artık üretilmeyecek

Ford'un 47 yıllık macerası sona eriyor: O model artık üretilmeyecek
GİRİŞ

1903 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteren Amerikalı Ford, tutkunlarını şaşkına çeviren bir karara imza attı. Firmanın, en çok tercih edilen modellerinden birinin üretimini durduracağı öğrenildi.

Amerika’nın otomobil devlerinden olan ve nerede ise 130 yıldır faaliyet gösteren Ford, son dönemlerde araç piyasasını direkt olarak etkileyen faktörler sebebi ile yeni kararların altına imza atmak durumunda kaldı. Yükselen kur farkı sebebi ile ülkemizde fiyat listesini devamlı olarak güncellemek durumunda kalan otomobil devi, yanı sıra hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde tüketiciler tarafından sıklık ile tercih edilen modellerinden birini de artık üretmeyeceğini bildirdi.

Otomobil sektörünü etkileyen gelişmelere küresel çapta yakından takip edilmeye devam edilirken ülkemizde de araç fiyatları rekor seviyelere yükseldi. Bu durum araç üreticisi firmaları pazara yönelik yeni uygulamalara iterken Ford’dan tüm pazarı etkileyecek önemli bir karar geldi. Amerikan firmanın, bir aracının üretimini sonlandırmaya hazırlandığı öğrenildi.

SON TARİH BELLİ OLDU!

Geçtiğimiz yıl firmanın üretim hedeflerine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Ford yetkilileri, herkesi şaşkına çeviren bir kararı duyurmuş ve Fiesta’yı emekliye ayıracaklarını bildirmişlerdi. Üretimine yaklaşık olarak 47 yıl önce başlanmış olan Fiesta’ya yönelik verilmiş olan bu karar tüketicileri hayal kırıklığına uğratırken aracın üretimden kaldırılacağı tarihin netleşmiş olduğu bildirildi. Ford’un gelen açıklamaya göre Almanya’nın Köln kentinde bulunan fabrikada üretilen araç, 7 Temmuz 2023 tarihinde banttan inecek.

MÜZEYE KALDIRILACAK!

Edinilen bilgilere göre üretim bandından inen son iki Fiesta, firmanın müzesinde saklanacak. Firma, Fiesta’dan boşalan yeri Ford Explorer elektrikli SUV modeli ile dolduracak. Böylelikle Ford, günümüz taleplerine ayak uydurabilmek adına 47 yıllık mazisine veda etmiş olacak.

KAYNAK: UŞAK HABER