Gençlere 10 GB ücretsiz internette yeni detay: Teklif aşamasına geçildi

Gençlere 10 GB ücretsiz internette yeni detay: Teklif aşamasına geçildi
GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi açıkladığı yeniliklerden biri de gençlere ücretsiz 10 GB internet verilmesiydi. Bu konuda da çalışmalar sürüyor. Teklif aşamasına gelindi.

Gençlere 10 GB ücretsiz internette yeni detay: Teklif aşamasına geçildi - 2023 genel seçimleri öncesinde yükseköğretimdeki gençlere yönelik bir defaya mahsus vergi muafiyetiyle cep telefonu, bilgisayar ve tablet alma fırsatının yanı sıra 10 GB bedava internet hizmeti gündeme gelmişti. Vergisiz telefonda süreç devam ederken, 10 GB ücretsiz internette de yeni detaylar ortaya çıktı.

AK Parti’nin gençlere 10 GB bedava internet vaadinde operatörlerden teklif alma aşamasına geçildiği aktarılıyor. Kısa süre içinde bu aşamanın da tamamlanarak gençlere 10 GB’a kadar ücretsiz internet verilmesi hedefleniyor.

BAKAN URALOĞLU DETAYLARI PAYLAŞTI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden önce AK Parti seçim beyannamesinde gençlere yönelik birçok seçim vaadini duyurmuştu. Bu kapsamda ilk sırada yükseköğretimdeki gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar edinme vergi muafiyeti ve aylık 10 GB ücretsiz internet verileceği duyurusu yapılmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise AK Parti’nin seçim beyannamesi ile ilgili hayata geçirilecek konular hakkında bir açıklamada bulundu. Bedava 10 GB internet vaadiyle ilgili olarak operatörlerden teklif alma aşmasında geldiklerini açıkladı. Konuya ilişkin çok kısa sürede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapacağını da kaydetti.

VERGİ MUAFİYETİ HAKKINDA AÇIKLAMA!

Gençlerin merakla beklediği konulardan bir diğeri ise yine AK Parti seçim beyannamesinde yer alan gençlere vergi muafiyeti konusu oldu. Yükseköğretim öğrencilerinin yararlanabileceği bu vergi düzenlemesi sayesinde öğrencilerin bir defaya mahsus olarak vergisiz olarak söz konusu teknolojik ürünleri satın almaları sağlanacak.

ÖTV’siz telefon vaadiyle ilgili olarak da detayları paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilgili bakanlıklar arasında iletişim ve çalışmanın devam ettiğini ifade etti. Listede sadece yerli üretim cep telefonları olacağı haberlerine ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulanan Bakan Uraloğlu, henüz bu konuda bir netlik olmadığının altını çizdi. 10 GB ücretsiz internette ise detayların yakında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade etti.

KAYNAK: UŞAK HABER