Gençlere vergi muafiyeti son durum: Öğrenciye vergisiz telefon şartları neler?

Gençlere vergi muafiyeti son durum: Öğrenciye vergisiz telefon şartları neler?
GİRİŞ

Öğrencilere vergisiz telefon, bilgisayar ve tablet düzenlemesinde şartlar neler? Hangi telefon modelleri alınabilecek? İşte öğrenci vergi muafiyeti hakkında merak edilen detaylar…

2023 genel seçimleri öncesinde en dikkat çeken seçim vaatleri arasında öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz olarak cep telefonu, bilgisayar ve tablet satın alımları için vergi muafiyeti getirilmesi konusu olmuştu.

Üniversite öğrencilerine vergi muafiyetiyle teknoloji ürünlerini satın alma hakkının ne zaman verileceği ise merak edilmeye devam ediyor. Gündemde ise konuya ilişkin iddialar dikkat çekti. Sadece belirli cep telefon modellerinin bu kapsamda yer alacağı iddia ediliyor.

2023/02/28/cep-telefonu-2.jpg

VERGİSİZ CEP TELEFONU ŞARTLARI NELER?

Türkiye’de üniversite öğrencilerinin vergisiz bir şekilde bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz olarak cep telefonu, tablet ve bilgisayar satın almasını sağlayacak düzenlemenin detayları belli olmaya başladı. Üniversitelerin örgün eğitimlerinde öğrenim gören lisans ve ön lisans öğrencileri bu kapsamda yer alacak. Açıköğretim ve lisansüstü programlara dahil olan kişilerin bu haktan yararlanmayacağı ifade edilmişti.

Üniversitelilere vergisiz telefon vaadiyle ilgili olarak düzenlemelerin ne zaman yapılacağı ise merak edilmeye başladı. Kısa süre önce sosyal medyada ortaya atılan iddiaların ise gerçek dışı olduğu ifade ediliyor. Özellikle cep telefonu satın alımlarında sadece belirli marka ve modellerin olacağı iddiası dikkat çekmişti.

2023/04/07/mobil-telefon-cep-telefonu-1.jpg

ÖĞRENCİLERE VERGİ MUAFİYETİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğrencilerin vergi muafiyeti ile bir defaya mahsus olmak üzere teknoloji alışverişlerini yapmalarını sağlayacak düzenlemenin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Mynet’te yer alan bir habere göre, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in konuyla ilgili yeni detayları aktardığı ifade edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, şu anda çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı aktarıldı. Yıl sonunda kadar çalışmanın yapılacağı bilgisinin paylaşıldığı ifade ediliyor. Konuya ilişkin henüz çerçevesi oluşmuş bir çalışma olmadığı ve çalışmanın gelecek dönemde yapılacağı ifade edildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da henüz net bir açıklama gelmedi. Yeni çalışmanın ne zaman yapılacağı ve uygulanmaya başlayacağı konusu ise merak edilmeye devam ediyor.