Google Assistant nasıl indirilir? Android cihazların kendi Siri uygulaması!

Google Assistant nasıl indirilir? Android cihazların kendi Siri uygulaması!
GİRİŞ

Android işletim sistemine sahip cihazlar için akıllı sesli asistan olan Google Assistant, Apple’daki Siri ile benzer özelliklere sahip. Peki, Google Assistant nasıl indirilir?

Google Assistant nasıl indirilir? Android cihazların kendi Siri uygulaması! - Apple tarafından sesli akıllı asistan olarak geliştirilen Siri ile benzer özelliklere sahip Google Assistant, Siri’den farklı olarak sadece Android işletim sistemine sahip cihazlarda değil, aynı zamanda Windows bilgisayarlarda ve iOS cihazlarda da kullanılabiliyor.

Son dönemde oldukça işlevsel bir hale getirilen Google Assistant, Android için özel olarak geliştirildi. Birçok görevi yapabilen ve verimliliği önemli ölçüde artıran Google Assistant, ilk defa kullanacaklar için karmaşık gelebiliyor.

GOOGLE ASSİSTANT NEDİR, NASIL KULLANILIR?

Google Assistant, ilk defa 2016 yılında dünyanın önde gelen teknoloji devi Google tarafından geliştirişmiştir. Akıllı sanal asistan olarak tanımlanan Google Assistant, Google Home cihazların kontrolü için geliştirilse de Android işletim sistemine sahip cihaz kullanıcılarının Siri benzeri bir uygulama isteği sonrasında Android için de uygun hale gelmiştir.

Android cihazlar için Siri görevi gören Google Assistant’ın kurulumu ve kullanımı ise oldukça basittir. Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarda hali hazırda Google Assistant yüklü olarak kullanıma hazır şekilde gelir. Eğer yüklü olarak gelmediyse Google Play Store’dan indirme işlemleri yapılabilir.

GOOGLE ASSİTANT SESLE NASIL AÇILIR?

Bilindiği üzere Siri, ‘’Hey Siri’’ sesiyle yanıt verebilir hale gelmiştir. Google Assistant’a da bu özellik bulunuyor. Telefonlarda Google Assistant uygulamasını sesle açmak için ilk Google Assistant uygulamasını açın. Ardından ‘’Asistan Ayarları’’ sayfasına girin. Sonrasında ise sırasıyla şu adımları takip edin: ‘’Popüler Ayalar > Voice Match > OK Google aktif edin > Ses Modeli için ses tanımayı tamamlayın.’’ Ses tanımlamayı aktif ettikten sonra ‘’Ok Google’’ diyerek Google Assistant’ı açabilirsiniz.

GOOGLE ASİSTANT İLE NELER YAPILIR?

Google Assistant zaman içinde birçok işlevsel özellik kazanmıştır. Birçok işinizi kolaylaştıracak bir sanal asistan olarak tasarlandığı için oldukça verimlilik sunar. Haberi gerçek bir spikerin sesiyle dinleyebilir, hatırlatma özelliğini kullanabilir, cümleleri farklı dile çevirebilir, uygulamaları kontrol edebilir ve aramalar, mesajlar gibi daha pek çok işlem yapabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER