Google Drive’da dosyalarınız silindi mi? İşte çözümü…

Google Drive’da dosyalarınız silindi mi? İşte çözümü…
GİRİŞ

Google Drive, bulut depolama hizmeti sunan popüler bir platform. Ancak bazı kullanıcılar, son zamanlarda dosyalarının kaybolduğunu fark etti.

Google, bu sorunu çözmek için bir yöntem paylaştı. Ancak bu yöntemin her zaman işe yaramayabileceğini de şimdiden ifade edelim. Ama dosyası kaybolanlar bu yöntemi kesinlikle denemelidir.

Son dönemde Google Drive’da dosya kaybolma haberleri artmaya başladı. Google bu konuda önemli bir açıklama yaptı. Haberimizde Google Drive’da dosyalarınız silindi ise ne yapmanız gerektiğini detaylı bir şekilde anlatacağız.

GOOGLE DRİVE’DA DOSYALARINIZI KURTARMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Google, dosyalarını kaybeden kullanıcıların, ilk olarak Google Drive’ın en son sürümünü indirmelerini istedi. Sonra, kurtarma aracını çalıştırmalarını söyledi. Bu araç, kaybolan dosyaları geri getirebilecek. Google, bu araçla kurtarılan dosyaların, Google Drive’da yeni bir klasörde toplanacağını belirtti.

Ancak bu yöntem, herkes için işe yaramayabilir. Eğer bu yöntemi denediniz ve olmadıysa bu durumda, Google, kullanıcıların, #DFD84 kodu ile geri bildirim göndermesini tavsiye etti. Kullanıcılar bu geri bildirimi, Google Drive uygulaması üzerinden yapacaklar.

GOOGLE DRİVE’DA DOSYALARINIZ NEDEN KAYBOLDU?

Google, bu sorunun nedenini, masaüstü uygulamasındaki bir senkronizasyon hatası olarak açıkladı. Bu hata, 84.0.0.0 ve 84.0.4.0 kodlu sürümlerde ortaya çıktı. Bu sürümleri kullanan kullanıcılar, Mayıs 2023’ten itibaren yükledikleri dosyalara ulaşamadılar. Google, bu sorunu yeni fark etti. Daha sonra da konu ile alakalı hemen çalışmalara başladı.

Google, sorun çözülene kadar kullanıcıların dikkatli olmalarını istedi. Google, masaüstü uygulamasındaki bağlantıyı kesmemelerini, Google Drive’daki klasörleri değiştirmemelerini ve bilgisayarlarındaki belirli klasörlere dokunmamalarını tavsiye etti. Bunun yanında bilgisayarlarındaki klasörleri yedeklemelerini de tavsiye etti. Bu klasörlerin yedekleme yapıldığı konumları şöyle:

Windows: C:\Users%USER%\AppData\Local\Google\DriveFS

Mac: ~/Library/Application Support/Google/DriveFS

KAYNAK: UŞAK HABER