Google Play'de yer alan 8 uygulama kartınızdan para çekiyor olabilir

Google Play'de yer alan 8 uygulama kartınızdan para çekiyor olabilir
GİRİŞ

Google Play’de yer alan 8 farklı uygulamanın kullanıcıların hesaplarından para çektiği duyuruldu. Dolandırıcı uygulamalara karşı uyarı yapılıyor. Günlük 10 TL ile 30 TL arası para çekiyor!

Gelişen teknolojiyle beraber dolandırıcılık ve hırsızlık yöntemleri de değişti. Özellikle zararlı yazılım ve uygulamalar sadece maddi değil, aynı zamanda kişisel verileri de çalarak çok ciddi zararlara yol açabiliyor.

Kullanıcıların kartlarından gizlice para çeken uygulamalar için peş peşe uyarılar yapıldı. Uygulama mağazalarında yer alan ve masum gibi görünen birçok uygulama aslında bir tuzak sunuyor. Fark ettirmeden düşük miktarda da olsa bu uygulamalar hesaptan para çekebiliyor.

2023/03/04/online-alisveris-kredi-karti-1.jpg

GÜNDE 30 TL’YE KADAR PARA ÇEKİYOR!

Cihazınıza yüklediğiniz bazı uygulamalar hesabınızdan para çekiyor olabilir. Google Play Store’da bulunan 8 uygulamaya karşı uyarı yapıldı. Siber güvenlik uzmanları tarafından tespit edilen bu 8 uygulama kullanıcıların kartlarından günce 10 TL ile 30 TL arasında gizlice para çekebiliyor.

Kullanıcıların finansal bilgilerine erişim sağlayarak kartlardan izinsiz şekilde para çeken bu uygulamalardan bazıları çok küçük meblağlarda para çekerek fark ettirmeden de hırsızlık yapabiliyor. Ayrıca kişisel verilerin birçoğu da bu kapsamda çalınabiliyor.

play-store-uygulama-silmek-2.jpg

BU UYGULAMALAR VARSA HEMEN SİLİN!

Google Play Store’da olmasına rağmen her uygulama güvenli değil. Kısa süre önce duyurulan 8 zararlı uygulamanın hemen cihazlardan silinmesi gerektiği aktarıldı. Aralarında bazı popüler uygulamalar da yer alıyor. Google Play Store’da yer alan ve cihazınıza indirdiğinizde ciddi zarar verebilecek 8 zararlı uygulamanın ise şunlar olduğu açıklandı:

  • Razer Keyboard & Theme
  • Vlog Star Video Editor
  • Funny Camera
  • Coco Camera
  • Creative 3D Launcher
  • GIF Keyboard
  • Freeglow Camera
  • Wow Camera