Google temizliğe başlıyor: Hesabınız elinizden gidebilir!

Google temizliğe başlıyor: Hesabınız elinizden gidebilir!
GİRİŞ

Dünya devi Google geçtiğimiz aylarda duyurduğu temizlik operasyonu için düğmeye basıyor. Milyonlarca hesap silinecek. Hesabınızın silinmemesi için yapmanız gerekenler haberimizde.

Google, aralık ayında etkin olmayan hesapları silmeye hazırlanıyor. Bu hesaplar, Google’ın sunucularında yer kaplıyor ve gereksiz yere depolanan içerikleri içeriyor. Google, bu hesapları silmeden önce kullanıcılara uyarıda bulunacak.

Google hesap politikasında değişikliğe gidiyor. Aktif olmayan milyonlarca hesabu yok edecek. Geri sayım başladı ve eğer müdahale etmezseniz sizin de hesabınız silinebilir. Peki ne yapmak gerekiyor. İşte Google’ın yeni hesap politikasının detayları ve hesabınızı korumanız için yapmanız gerekenler…

google-temizlige-basliyor-1.jpg

ETKİN OLMAYAN HESAPLAR NE DEMEK?

Google, bir Google Hesabı’nın en az “2 yıl” boyunca kullanılmadığını ya da hesaba giriş yapılmadığını tespit ederse, bu hesabı ve içeriğini sileceğini geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Bu içerikler arasında Gmail mesajları, Takvim etkinlikleri, Drive, Dokümanlar, Workspace dosyaları ve Fotoğraflar yedekleri bulunuyor. Ancak Google, bu hesapları silmeden önce, hesabın kendisini değil sadece içeriğini kaldıracağını belirtiyor. Ayrıca YouTube videoları içeren hesapları da silmeyeceğini açıklıyor. Çünkü bu videolar, eski de olsalar, birçok insan için faydalı olabiliyor. Peki hesabın silinmemesi için ne yapmak gerekiyor?

google-temizlige-basliyor-3.jpg

HESAP SİLİNMEDEN ÖNCE NE YAPILMALI?

Google, hesap silinmeden önce kullanıcılara birden fazla bildirim gönderecek. Google bu bahsi geçen silme işlemlerini bireysel hesaplara uygulayacağını firma, iş ya da okul hesaplarının şu an için silinmeyeceğini ifade etti. Kullanıcılar, Google’dan böyle bir bildirim alırlar ise mesajı aldıktan sonra, hesaplarını güvende tutmak için aşağıdaki basit eylemlerden birini yapabilir:

  • Bir Gmail e-postasını okumak veya göndermek
  • Google Drive’ı Kullanmak
  • Bir YouTube videosu izlemek ve hesabı Youtube’a bağlamak
  • Play Store’dan bir uygulama indirmek
  • Aramayı kullanmak
  • Üçüncü taraf bir uygulama veya hizmette oturum açmak için Google ile Oturum Aç sistemini kullanmak

Bu eylemler, hesabın etkin olduğunu gösterir ve silinmesini önler. Kullanıcılar, hesaplarının durumunu kontrol etmek için Google Hesap Yönetimi sayfasını ziyaret edebilir. Burada, hesaplarının ne zaman silineceğine dair bir tahmin görebilir ve silinmesini istemedikleri içerikleri yedekleyebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER