Google'ın android deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

Google'ın android deprem uyarı sistemi nasıl açılır?
GİRİŞ

Google tarafından geliştirilen deprem uyarı sistemi yeniden gündeme geldi. Yakın zamanda görülen yeni artçı depremler bu uygulamanın etkisinin sorgulanmasına neden oldu.

Uygulama saniyeler öncesinden deprem haberini verebiliyor. Android deprem uyarı sistemi bölgedeki tahmini deprem ve şiddetini cihazlara ulaştırıyor. Deprem uyarı sistemi nasıl çalışır?

Deprem ortaya çıktığı zaman kullanıcıların telefonlarına bildirim gönderiliyor. Böylece ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçiliyor. Uygulama akıllı telefonlarda bulunan ivme ölçeri kullanarak sarsıntı konusunda tahmin gerçekleştiriyor. Deprem uygulaması olarak da bilinen bu yazılım ülkemizde de gündem olmayı başardı. Google tarafından geliştirilen deprem uyarısı olan uyarı sistemi, gerekli bilgilerin telefonlara gönderilmesini sağlıyor.

android-deprem-uyari-sistemi-nasil-acilir-1.jpg

Deprem Uygulaması Hakkında

Depremde etkili olan sistemin devreye girmesi için Android telefon kullanmanız gerekiyor. Ayrıca uygulama üzerinden bildirimleri de açmalısınız. Google'ın Android işletim sistemiyle çalışan telefonlarda ücretsiz olarak tüm kullanıcılara sunduğu bu özellik popüler hale gelmeye başladı. Android'in deprem uyarıları Wi-Fi, kablosuz internet bağlantısı ve veri bağlantısı açıksa çalışıyor.

Google Deprem Uyarı Sistemi Nedir?

Deprem uyarı sistemi Android akıllı telefonun çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor. Daha sonra bu verileri bölgedeki Android kullanıcılarına uyarı gönderiyor.

Android deprem uyarı sistemi telefonların konum ayarlarından açılıyor. Yazılım her depremin algılanacağını ise garanti etmiyor. Telefonunuz yakın çevrenizde 4,5 ve üzeri büyüklükte meydana gelen depremleri size uyarı olarak gönderiyor.

android-deprem-uyari-sistemi-nasil-acilir-3.jpg

Andorid Telefonlarda Deprem Uyarı Sistemleri Nasıl Çalışır?

Android deprem uyarı sistemini kullanabilmek için veri bağlantısı kullanmanız gerekiyor. Deprem uygulamasını aktif duruma getirmek için Ayarlar>Konum>Gelişmiş>Deprem Uyarıları adımlarını takip edebilirsiniz.

Google dünya çapında Android Deprem Uyarı Sistemi’ni geliştirdi. Bu sistem depremleri algılayıp Android kullanıcılarına uyarı olarak gönderiyor. Uygulamadan ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Cihazlar içerisinde yer alan ivmeölçeri kullanan yazılım depremi algılayabiliyor ve kullanıcılara uyarı gönderiyor.

Sistem, 4.5 ve üzeri büyüklükteki depremler için destek veriyor. Depremin şiddetine göre gerekli bilgilendirmeleri sağlıyor. Android Deprem Uyarı Sistemi, telefonun mevcut teknolojisinden faydalanarak hareket ediyor. Cihaz konumu ve “Deprem Uyarıları” açık olan tüm Android işletim sistemlerinde yazılım etkin olarak çalışıyor. Erken deprem uyarıları almak istemeyen kullanıcılar bu özelliği isterse devre dışı bırakabiliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER