Hat kapatma işlemi nasıl yapılır? Telefon hattı iptal etme adımları nelerdir?

Hat kapatma işlemi nasıl yapılır? Telefon hattı iptal etme adımları nelerdir?
GİRİŞ

Numara değişikliği veya üzerinde kayıtlı numaraları iptal etmek isteyenlerin basit birkaç adımı takip etmeleri mümkündür. Ayrıca üzerinize açılan bir hat olup olmadığını da e – Devlet’ten sorgulayabilirsiniz!

Cep telefonu ile arama yapmak ve mobil veri kullanmak için Türkiye’de aktif olarak hizmet veren bir GSM operatöründen sim kart ya da diğer bir ifadeyle hat alınması gerekiyor. Turkcell, Vodafone veya Türk Telekom gibi şirketler üzerinden faturalı veya faturasız olarak hat almak mümkündür.

Üzerinizdeki hatları kapatmak veya numara taşıma yerine hattınızı iptal etmek için basit birkaç yöntem bulunuyor. Bu işlem için üzerine hat bulunan kişinin doğrudan kendisi işlem yapmalıdır.

2023/03/11/edevlet.jpg

E – DEVLET’TEN HAT KAPATMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Gelişen teknoloji sayesinde pek çok işlemi e – Devlet üzerinden kolayca yapılması sağlanmaktadır. e – Devlet üzerinden sadece üzerinize açılan bir hat olup olmadığını sorgulama işlemleri değil, aynı zamanda abonelik feshi işlemleri de yapılabiliyor.

T.C. kimlik numarası ve e – Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra Bilgi teknolojileri ve İletişim Kurumu hizmet sayfasından ‘’Abonelik Fesih Başvurusu’’ ekranını kullanarak iptal işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. İşlem adımlarını takip ederek kısa sürede sonuç alabilirsiniz.

2023/06/30/telefon-2.jpg

HAT KAPATMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

GSM operatörleri üzerinden hat kapatma işlemlerinin yapılması için müşteri hizmetleri ile iletişime geçilmesi gerekiyor. Bunun için Turkcell hattını iptal ettirmek isteyen kişiler 532 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak işlem yapabilirler.

Türk Telekom hat kapatma işlemlerinde ise Türk Telekom bayilerinden veya belirlene iletişim numaralarına hat kapatma taleplerini ileterek işlem gerçekleştirebilirsiniz.

Vodafone kullanıcıları ise 542 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak veya dijital kanallar üzerinden hat iptali için yazılı başvuruda bulunabilirler.

KAYNAK: UŞAK HABER