Hem ucuzlar hem de çok güçlü! En güçlü Android orta segment telefonlar açıklandı…

Hem ucuzlar hem de çok güçlü! En güçlü Android orta segment telefonlar açıklandı…
GİRİŞ

Akıllı telefon piyasasında gelişmeler ve yeni modeller çok hızlı bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu durum da telefon alacakların kafasını karıştırıyor. Ama bu liste size yardımcı olacak.

Telefon alırken Hangi telefonun daha iyi performans gösterdiğini, hangisinin daha uygun fiyatlı olduğunu, hangisinin daha uzun ömürlü olduğunu bilmek istiyoruz. Ama her şeyi test etmek çok mümkün olamayabiliyor. İşte bu noktada devreye AnTuTu gibi performans testi platformları giriyor.

AnTuTu, her ay dünyanın dört bir yanından gelen verileri analiz ederek, farklı segmentlerdeki Android telefonların performans sıralamasını açıklıyor. Bu sayede, hangi telefonun ne kadar hızlı olduğunu, hangi yonga setinin ne kadar güçlü olduğunu, hangi telefonun fiyat-performans açısından daha avantajlı olduğunu görebiliyoruz. AnTuTu, aralık ayının en hızlı orta segment Android telefonlar listesini paylaştı. Şimdi geçen ayın en güçlü Android telefonlarına bakalım.

ARALIK AYININ EN GÜÇLÜSÜ BELLİ OLDU

AnTuTu’nun listesine göre, aralık ayında orta segmentte MediaTek yonga setleri öne çıktı. MediaTek’in Dimensity 6080 işlemcisini kullanan 10 modelden 7’si, AnTuTu’nun listesinde yer aldı. Ancak listenin zirvesinde Qualcomm’un Snapdragon 7+ Gen 2 işlemcisine sahip Redmi K70E vardı. Redmi K70E, 1 milyon 413 bin 428 puan alarak, aralık ayının en hızlı orta segment Android telefonu oldu. Redmi K70E’yi, 1 milyon 171 bin 077 puanla realme GT Neo5 SE takip etti. realme GT Neo5 SE de MediaTek’in Dimensity 6080 işlemcisini kullanan bir modeldi.

4. VE 5. ŞAŞIRTTI

AnTuTu’nun aralık ayı listesinde yer alan Redmi Note 12 Turbo, 1 milyon 158 bin 147 puan alarak, listenin üçüncü sırasında yer aldı. Listede 4. Olan model 1 milyon 4 bin 803 puan alan OPPO Reno 11 5G. 5. ise 962 bin 526 puanlı iQOO Z8.

KAYNAK: UŞAK HABER