Her operatörden farklı yapılıyor! Uşaklılar, ödemeli arama numarasını öğrenin

Her operatörden farklı yapılıyor! Uşaklılar, ödemeli arama numarasını öğrenin
GİRİŞ

Aramanın karşı taraftan karşılanmasını ifade eden ödemeli arama, Uşaklıların da ilgisini çekmeye başladı. Ödemeli arama yapmak için telefon operatörüne göre işlem yapmak şart.

Geçmişte daha popüler olan ödemeli arama, özellikle kontörlü telefonların yaygın olarak kullanıldığı dönemlerde sıklıkla kullanılıyordu. Yapılan aramanın karşı tarafın faturasından ya da kontöründen düşülmesini sağlayan ödemeli arama yöntemi, faturalı hatların artışı ve bu hatlar aracılığıyla sağlanan paketlerin içerisine dakikalar eklenmesiyle birlikte geride kalmaya başladı. Ancak hala kontörü olmayan ya da dakikası bulunmayan paketlere sahip olanlar, ödeme arama kullanabiliyor.

Uşaklı telefon kullanıcılarının acil durumlar için öğrenmesi gereken ödemeli arama, her operatörden farklı olacak şekilde yapılıyor. Başka bir deyişle Turkcell, Vodafone, Türk Telekom ya da Bimcell kullanıcıların tamamı tek bir yöntemle ödeme arama yapamıyor. Bunun için her operatöre göre ödeme arama yöntemini bilmek gerekiyor. Peki ödemeli arama nasıl yapılır? Turkcell, Vodafone, Türk Telekom ve Bimcell ödemeli arama numarası kaç?

TURKCELL ÖDEMELİ ARAMA NASIL YAPILIR?

Operatörlerin farklı bir şekilde gerçekleştirdiği ödemeli aramalar kapsamında Turkcell, yalnızca Turkcell kullanıcılarına ödeme arama yapmaya izin veriyor. Başka bir deyişle, Turkcell kullanan bir kişi diğer operatöre sahip olan kişilere ödeme arama talebinde bulunamıyor. Ödemeli arama ücreti 4,99 TL olan Turkcell’de ödemeyi karşı taraf üstleniyor. Maksimum 10 dakika sürebilecek olan bu görüşmeyi sağlamak için Turkcell kullanıcılarının arayacakları numaranın başına *135* kodunu, sonuna ise # işaretini koyarak ödemeli arama yapması gerekiyor. Aksi takdirde ödemeli arama çağrısı karşı tarafa düşmüyor.

VODAFONE ÖDEMELİ ARAMA NASIL YAPILIR?

Diğer operatörlerden farklı olarak Vodafone herhangi bir arama ödeme servisi sunmuyor. Geçmişte böyle bir hizmet veren Vodafone, resmi web sitesinden 2022 yılının Mart ayında bir duyuru gerçekleştirdi. Bu duyuru kapsamında ‘Beni Ara’ olarak bilinen ödemeli arama servisini kapattığını kullanıcılarıyla paylaşan Vodafone, ödemeli aramaya izin vermeyeceğini duyurdu. Bu nedenle 2022 yılının Mart ayından bu yana Vodafone kullanıcıları, hiçbir yöntemle kendi operatörleri ya da başka operatörleri kullanan telefon kullanıcılarına ödemeli arama gerçekleştiremiyor.

TÜRK TELEKOM ÖDEMELİ ARAMA NASIL YAPILIR?

Türkiye’nin en yaygın kullanılan operatörleri arasında yer alan Türk Telekom’da ödeme arama yapmanın çeşitli yolları bulunuyor. Bu kapsamda Türk Telekom, tıpkı Turkcell gibi numaranın başına *135* kodunu, sonuna # işaretini koyup arama yapmaya izin veriyor. Bu yöntemle yapılan aramalar, karşı tarafa ödemeli arama olarak düşüyor. Ancak Türk Telekom’un sunduğu tek yöntem bu yol olmuyor.

Kullanıcılarına başka ödemeli yöntem yolları da sunan Türk Telekom, 9696 numaralı kısa mesaj hattını kullandırıyor. Bu yöntem kapsamında ödemeli arama yapmak istenilen telefon numarasını başında sıfır olmayacak şekilde yazıp 9696‘ya ücretsiz mesaj göndermek karşı tarafa ödemeli aramayı ulaştırmayı mümkün kılıyor. Türk Telekom ödemeli arama için kullanılabilecek olan son seçenek ise telefon numarasının başına 9696 yazıp arama yapmak oluyor. Türk Telekom, bu ödemeli aramaları şebeke içi kullanım ücreti üzerinden tarifelendiriyor.

BİMCELL ÖDEMELİ ARAMA NASIL YAPILIR?

Geçtiğimiz yıllarda hizmet vermeye başlamış olan Bimcell, adından da anlaşılacağı üzere BİM’in hayata geçirdiği bir operatör olarak her geçen gün daha çok kişiye ulaşmaya başlamış bulunuyor. Uygun fiyatlı tarifeleriyle olmaya başlamış olan bu operatör de diğer operatörler gibi ödemeli arama yapmaya izin veriyor. Bimcell kullanıcılarının ödemeli arama yapabilmesi için numaranın başına 9696 koyarak arama yapması veya yine Türk Telekom’da olduğu gibi numarayı 9696’ya ücretsiz mesaj göndermesi gerekiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER