Hotmail, Gmail, Yandex, Yahoo ve Outlook Mail Yedekleme Nasıl Yapılır?

Hotmail, Gmail, Yandex, Yahoo ve Outlook Mail Yedekleme Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Mailler silinmesi durumunda sahip olduğunuz verileri kaybedebilirsiniz. Bu verilerin kaybolmaması için mail yedekleme desteğinden yararlanılır.

Mail yedekleme nasıl yapılır? Mail yedekleme sayesinde verileriniz tam koruma altına alınır.

Mail günümüzün en etkili iletişim araçlarından bir tanesidir. Mail içerisinde önemli veriler yer alır. Verilerin kaybolması ya da silinmesi bir felakete neden olabilir. Bu sorunları önlemek için de mail yedekleme işleminden yararlanması gerekir. Mailler yanlışlıkla silinebilir yada veriler bozulabilir. Kötü senaryoları göz önüne alarak mailler düzenli olarak yedeklenmelidir.

Mailler yedeklenirse, kaybolan verilerin geri yüklenmesi gibi zor olabilir. Bu nedenle mail yedekleme belirli aralıklarla yapmanızı tavsiye ediyoruz.

mail-yedekleme-nasil-yapilir-3.jpg

Mail Yedekleme Avantajları

Güçlü bir mail yedekleme sistemi sizlere birçok avantaj sunabiliyor. Tüm verilerin sanal ortama geçtiği bu zamanlarda maillerin korunmasız olması veri güvenliğini tehlikeye atabiliyor. Dijital tehlikenin ortadan kaldırılması mail yedekleme sizlere destek veriyor. Mail yedeklemenin avantajları şu şekildedir;

Yasal Uyumluluğun Sağlanması

Mail sistemi yasal olarak hizmet verir. Mail yedekleme verilerin korunmasını ve saklanmasını sağlayabilir. Özellikle şirket maillerinin yedeklenmesi büyük bir önem taşır.

Tasarruf

Mail verileri kalıcı olarak kaybolduğunda, verileri geri getirmek zaman kaybına neden olabilir. Para ve zaman kaybından kurtulmak için yedekleme desteğinden yararlanabilirsiniz.

Otomatik Yedekleme

Kullanıcı mail içerisinde yer alan yazı, dosya ve fotoğrafları yedeklemeye çalıştığı zaman büyük bir emek harcayacaktır. Bazı zamanlarda uğraşsanız bile herhangi bir dosya ya da yazışma atlanabilir. Mail yedekleme çözümleri kullanıcıların bu tür kötü senaryolarla karşılaşmamasını sağlar.

Güvenlik

Mail yedeği kullanıcının kullanıcıyı dış etkenlerden gelebilecek zararlara karşı koruma sağlar. Bilgisayar kullanılamaz duruma gelse de kullanıcılar verilerini online yedek dosya üzerinden alabilir.

mail-yedekleme-nasil-yapilir-1.jpg

Outlook Mail Yedekleme

Genel olarak iş amaçlı kullanılan mail hesaplarının yedeklenmesi, verilerin korunması son derece önemlidir. Outlook mail yedekleme desteği Microsoft mail hesabının yedeklenmesini sağlar. Yedekleme işlemi yapmak için;

  • Dosyayı açın ve dışarı aktarın.
  • Dosyayı aktar bölümünü seçin.
  • Açılan ekran üzerinde Outlook veri dosyasını seçin.
  • Yedeklenmek istenen posta klasörünü işaretleyin.
  • Yedekleme dosyası için bir konum belirleyin.
  • Dosyalara parola girip doğrulayın.

Mail yedekleme dosyası ile tüm kötü senaryoların önüne geçebilirsiniz. Yedeklenmiş olan veriler işlemlerinizi güvenle tamamlamanızı sağlar.

KAYNAK: UŞAK HABER