Huawei Telefon Testi Nasıl Yapılır?

Huawei Telefon Testi Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

En çok tercih edilen telefon modellerinden olan Huawei, kullanıcıları çoğu zaman telefonlarının performansını ölçmek isteyebiliyor ve Huawei telefon testi nasıl yapılır sorusunu sorabiliyor.

Huawei Telefon Testi Nasıl Yapılır? - Bunun cevabını ise yine markanın kendisi en iyi şekilde veriyor. Çünkü markanın telefonlarında kendini test etmeye yardımcı özellikler bulunuyor. Ayarlar kısmından telefonun performansını test etmek Huawei’de oldukça kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Huawei Telefon Testi Adımları

Huawei telefonları test etmek sadece birkaç tuşa basmak sureti ile yapılabilmektedir. Bunun için atılacak ilk adım ise telefondan “Destek Uygulaması” bölümüne gitmek olacaktır. Ardından “Hizmetler” tıklanmalı ve “Akıllı Teşhis” kısmına gelinmelidir. Burada karşınıza “Şimdi Test Et” yazısı çıkacaktır. Bu kısma basıldığı andan itibaren telefon tarama yapacak, kendini test edecek ve sorunları algılayacaktır. Ayrıca bulduğu sorunları da çözecektir.

Bu Huawei test işlemi oldukça basit ve etkilidir. Telefonu kapsamlı bir şekilde test eder ve en uygun çözümleri kullanıcıya sunar. Sadece “Şimdi Test Et” kısmına tıklayarak ara ara telefonu test etmek mümkündür. Bu test aşamasından sonra kullanıcının karşısına sistem performansı, şebeke ve ağ, bluetooth durumu, pil ve şarj durumu, WLAN gibi pek çok farklı fonksiyonun güncel hali çıkacaktır.

Manuel Testler ile En İyi Sonuçları Alın

Eğer daha kapsamlı ve doğru veriler alınması isteniyorsa test aşamasında manuel testlerin de yapılması gerekir. Teşhis işlemi esnasında kulaklık, hoparlör, titreşim motoru, mikrofon gibi bileşenler de test edilmelidir. Dokunmatik ekran çalışabilirlik durumunu ise ekranda parmak gezdirirken talimatları izlemek yeterli olacaktır. Huawei ses testi için ise bir video klip ya da müzik açıp ses performansını değerlendirmek mümkündür.

Huawei performans testleri kapsamlı bir şekilde yapılmaktadır. Tüm ses testleri için mutlaka dış ortamdan izole olmak gerekir. Aksi halde doğru bir sonuç alınamayabilir. Testler esnasında “İşlem Yap”, “Optimize Et” gibi seçenekler tıklanarak ideal ayarlar seçilebilir. Ayrıca test esnasında bir sorun algılandığında “Onar” sekmesi tuşlanarak yazılımsal problemler çözülebilir. Test esnasında çözülemeyeceğine inanılan bir sorun çıkmış ise müdahale etmeden mutlaka bir yetkili servis ile görüşmek gerekir.

KAYNAK: UŞAK HABER